Хеопсовата пирамида вероятно съдържа две неизвестни камери

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Wikimedia Commons
Ивайло Красимиров

Хеопсовата пирамида в Египет – последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на древния свят, вероятно съдържа две неизвестни досега камери, предаде Франс прес, позовавайки се на египетското Министерство на паметниците на културата.

В изявление на министерството се посочва, че в рамките на проекта „Сканирай пирамидите“ с помощта на най-усъвършенствани технологии в Хеопсовата пирамида са открити две „аномалии“, които вероятно свидетелстват за скрити камери. Допълнителните тестове, които ще бъдат направени, се очаква да разкрият „функцията, естеството и размера“ на въпросните аномалии.

Проектът „Сканирай пирамидите“, стартирал през октомври 2015 г., се осъществява съвместно от египетски, френски японски и канадски учени, и се очаква да продължи до края на 2016 г. Целта на амбициозното начинание е да разбули тайната на построяването на пирамидите.

Новото мобилно приложение на Мегавселена е достъпно безплатно в Google Play Store и Apple App Store и не събира никакви данни за теб.


 


 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Археология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори