Hyperloop идва в Европа, официално избира град

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Hyperloop
Ивайло Красимиров

Влакът на бъдещето

Hyperloop е наричан „влакът на бъдещето“. Активни проекти по изграждането на подобно съоръжение има в Дубай, Канада и Русия. Футуристичната транспортна система вече присъства и във Франция чрез Hyperloop Transportation Technologies (HTT).

Сега HTT сключи нова сделка със Словакия и Чехия да изгради Hyperloop транспортна система, която ще свързва Братислава и Бърно. Това е първа стъпка в плановете да се свърже „цяла Европа“ с Hyperloop. Като база на компанията ще служи сграда са площ 3 хиляди квадратни метра на летище Francazal в Тулуза, Франция. Градът е в самото сърце на европейската авиокосмическа индустрия, а централното му разположение е отлична предпоставка за производството на Hyperloop влаковете, които ще се използват в централноевропейската линия.

HTT e една от двете активно работещи по футуристичния проект компании и наскоро обяви кръг на финансиране в размер на 108 милиона щатски долара, от които 31 милиона в кеш.

Футуристичен и суперскоростен

Hyperloop е подобна на влак транспортна система, която използва капсули със специален дизайн за транспортиране на хора и товари. Системата комбинира технологията магнитна левитация (маглев) с тръби с ниско налягане за гладко и бързо пътуване. Идеята за Hyperloop беше предложена от Илън Мъск през 2013 г. През последните няколко години редица хора, институции и компании побързаха да прегърнат идеята.

Колко бързо ще се пътува? Това зависи от кой точно инженер бъде попитан, но се приема, че скоростта на Hyperloop може да достига до 1200 км/ч. Различните модели показват, че системата може да функционира успешно както над, така и под земята. Всъщност единият от проектите, този в Дубай, предвижда основен разпределителен център (хъб), който свързва различните тръби на отделните линии на Hyperloop по улиците на града. Освен че е много бърза, системата е и екологична, тъй като се предвижда да се захранва от соларна енергия.

Изглежда, че поне засега Hyperloop успява да извърви пътя от научно-фантастична концепция до реалността – супер бърза транспортна система, която някой ден ще свързва цяла Европа.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментари

 • Между другото скъпи мои които четете този коментар има една страегическа игра казва се
  ANNO 2205,и като се замисля там следват същия план кйто е заложен като сценариий в играта.
  Произвидител е UBI Soft Франция.Ако я има в Торент тракерите теглете не я жалете.За Ви светне на къде върви светът,Илуминатите хич не си поплюват.А ще Ви трява минимум 20 ГБ място на компа.

  Стоян Бабачев 13 март 2017 13:42 Отговор
 • Най вероятно идеята е взета оъ Книгата на Питър Хамилтън Цикълът на Армагедон част 3 и 4
  .В момента чета 5 част Обсебенните,и там има доста неща които си заслужават вниманието.В книгите се описани като Вакуумни Влакове И имат трасета из цялата Планета.Действието в многотомието се развива от 2020 до 2582.Като плана за действие е основаване колония на Луната и започване изземането на суб кристали от там ,за подобряване на качеството на живот на Човечесвото.
  2037 Започване широкомащабен генетична манипулация на Човечеството ,подобряване на Имунната система елиминация на Апендикса,покачване ефективността на някои органи.
  И така натаък намерете си книгите и ги прочетете те са от част 1 до част 6 книга де.Започша с книгата ,Непознатата сила книга 1,Неизправност книга 2,после е Песента на душите книга3,Зведният Алхимик книга 4 ,Обсебените книга 5 ,Голият Бог книга 6 и книга 7 е Втори Шанс за Еден.
  Много са яки търете ги на български ако ги има ако не в Амазон ги има и на немски.
  Успех.

  Стоян Бабачев 13 март 2017 13:06 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори