Има ли загадъчни древни пирамиди в Антарктида?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Mountainguides.com
Антония Михайлова

Сведенията, че в Антарктида са открити пирамиди, се появиха преди няколко години, когато беше съобщено, че група изследователи са открили три пирамиди и едната от тях е разположена край самия бряг на ледения континент, а другите две – във вътрешността, на около 16 км от крайбрежието. По-подробни сведения за пирамидите не се предоставяха.

Основен източник на информацията беше кратко видео, в което се демонстрираха няколко снимки, съпровождани от кратко текстово пояснение. Споменаваше се също, че се провежда подготовка за експедиция, която ще изследва пирамидите. Именно с това се обясняваше, че голяма част от информацията остава скрита.

Но кой може да е авторът на това шокиращо откритие? Съобщението отпреди няколко години сочи за източник сайта Scienceray.com, който с днешна дата очевидно вече не съществува. Според информацията откритието е дело на екип от осем изследователи от САЩ и Европа, но нито имена, нито университети се посочват.

Все пак има нишка, която води към авторите на сензацията. На видеото стои логото на ADG (UK). Това е обединението Alien Disclosure Group, което работи като Уикилийкс – международен проект, публикуващ документи, разкриващи тайни на политици. ADG публикува секретни протоколи за НЛО и извънземни технологии. Неговият сайт в интернет обаче също с днешна дата не съществува.

Автор на видеото се оказал Стивън Ханард, изследовател от въпросната Alien Disclosure Group, и по-рано бил хващан във фалшифициране на свидетелства за появата на НЛО. Пирамидите в Антарктида също се оказали менте, става ясно от публикация в руския център „Космопоиск“, който се занимава с изучаване на паранормалното.

На две от снимките, които се представят като снимки на пирамиди в дълбините на континента, всъщност е запечатана най-високата планина в Антарктида – масива Винсън, заснет от две различни точки. Снимките са били откраднати от блога на алпинистите, покорили тази планина през 2010 година.

Третата снимка, на която е изобразена пирамидата край самия бряг, е продукт на фотомонтаж. Според „Космопоиск“ пирамидата просто не би могла да се съхрани на края на ледения щит. Ледовете тук се намират в постоянно движение и всяка постройка в тази зона скоро би се оказала погълната от океана.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Еврика!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори