Историк мистик твърди, че е открил врата към Кехлибарената стая

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Калининградският историк мистик Сергей Трифонов заинтригувал изследователите и пресата със сензационно твърдение.

Той получил информация от американски изследователи, че вратата с руните, съхранявана в музея „Бункер“, принадлежи на Кехлибарената стая.

Според Трифонов раковината, изобразена на кованата врата, и руните, издълбани на нея, сочели към съкровищницата.

„Американските изследователи, с които общувам, съобщиха, че вратата, на която аз открих руни през 1991 година, има отношение към Кехлибарената стая“, завил Трифонов.

Историкът твърдял, че този кабинет се намирал в югоизточната част на Кралския замък и вратата е затваряла коридор, който е водел към нея, съобщава „Комсомолская правда в Калининград„.

„Ако Ото фон Лаш (последният губернатор на Кьонигсберг) е пренесъл тази врата от Кралския замък в своя бункер, той може да е преместил там и Кехлибарената стая. Напомням, че от бункера до стените на замъка са само 150 метра. Той е бил построен за 41 дни и Лаш се е преместил там на 8 март 1945 година“, казва Трифонов.

Местният интернет портал Klops.ru е публикувал видео с поясненията на историка, който смята, че откритето принадлежи на легендарната Кехлибарена стая, която се издирва от края на Втората световна война.

През март пенсионер от германския град Вупертал заявил, че изглежда, е разгадал тайната на Кехлибарената стая, която в годините на войната нацистите отнесли в Източна Прусия – в Кьонигсберг (днешен Калининград). Оттогава Кехлибарената стая се издирва, но безуспешно.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори