Какво на тази снимка е истинско?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Когато погледнете тази снимка, едва ли ще се усъмните, че всички предмети на масата са истински. И дори да знаете, че пред вас е оптична илюзия, едва ли без колебание можете да отличите реалността от измамата.

Художникът илюзионист, известен в мрежата като Brusspup, публикува в своя канал в YouTube видеа с подобни трикове, които събират милиони гледания. За разлика от много фокусници обаче, които пазят своите похвати в голяма тайна, той охотно обяснява технологията на артистичната измама и вдъхновява зрителите да опитат самостоятелно.

На видеото, което ще видите по-долу, камерата показва отблизо всички групи предмети на масата. Можете да разгледате и най-малките детайли, играта на светлина и сянка, дори огледалното отражение…

…но няма да забележите никакви признаци за нещо нередно, докато не видите изображението под друг ъгъл. Хоп!оптична илюзияКакто става ясно, плоските изображения на предметите всъщност са изкривени и разтеглени. Но в определен ракурс те изглеждат обемни и реални.

И разбира се, ще разберете кой именно от всички тези предмети е истински.

Вижте цялото видео:

Впрочем някои илюзии, създадени от този художник, заблуждават не само хората. Следващото видео ще ви убеди в това!

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Искам да знам

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори