Любознателните

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Ето го знака на бързата мисъл и действия. Девизът им е „Аз мисля”. Меркурий има отношение към преговорите, разбирането, затова Близнаците дават становище и класифицират. За контакти се нуждаят от думи и идеи. Езикът означава много за тях – това е сферата на тяхната дейност. Словото е спасителен пояс, а мислите може да скачат от едно на друго. Ораторските способности са положително качество, но те трябва да се научат да си държат езика зад зъбите.

Близнаците са жадни за знания и са способни да се обучават. Тяхната изобретателност и сила на въображението често им дава писателски талант; те са експериментатори и критици. За тях винаги е важно образованието а ако то не е достатъчно, измъчват другите. При добро образование те са приятни и културни в общуването. Поведението им се определя от моментното настроение, затова са „двувалентни”, а разнообразието е солта на живота. А това мое да ги заведе далече.

При неуспехи изпадат в депресия, затова е най-добре, когато имат няколко интереса. Състоянието на постоянно наострено внимание не им дава душевен и физически покой. В трудни ситуации обаче рядко губят разум. Тяхната изобретателност открива нови възможности.

Ръцете, краката и нервите са подвластни на Близнаците. Обичат да придават форма на идеите си, на тялото. А идеите им са повече от достатъчно. Трябва да се стараят да дават почивка на ума и тялото си. Първоначално да се опитат да удържат в покой ръцете и краката си и да се хранят по-бавно. Това ще им помага в гневни минути или душевно напрежение.

Близнаците се ползват с популярност, така че може с блясък да водят разговор, да са общителни и деликатни. Но не обичат да са привързани към едно място или към един човек. Тяхната любов към престоя вкъщи може да се приравни към нулата. Имат ненаситно любопитство, търсят лична духовна сигурност в постоянно променящия се свят. Обичат пътуванията и промените. Макар че материалните блага не ги привличат много-много, те все пак означават за тях власт и свобода, което ще рече, че са им необходими.

Децата Близнаци са прелестни, изобретателни и педагозите гледат на тях малко през пръсти, макар че те трябва да бъдат възпитавани колкото се може по-отрано. Това се налага, понеже по-късно недостатъците им трудно могат да бъдат изкоренени. Вече пораснали и помъдрели, трябва да полагат усилия на волята, за да се дисциплинират. При успех ще се получи сила и оригиналност в обществените и художествените области.

Управител – Меркурий

Принцип на знака – духовност, подвижност, отсъствие на условности

Близнаците не признават условностите. Принудени са да защитават своята оригиналност, за да се отличават от околните. Струва им се, че за да развиват своите способности, трябва напълно да се освободят от всички зависимости. Изправят се срещу всякакви устои, нарушават правила, въстават против началството, защитават от всички своята индивидуалност.

Няма да си мръднат и пръста за условности от всякакъв вид и род, но с възрастта започват да разбират, че без сътрудничество няма и самоизразяване. Този въздушен знак трябва да разбере, че съдбата на човека зависи от съдбата на човечеството. Ако се научат да преодоляват своите недостатъци, прекрасните им способности ще водят към високи цели.

Управителят на Близнаците – Меркурий, придава на представителите на този знак прословутото му любопитство и интерес към всичко ново. Близнаците с лекота завързват контакти с непознати хора и в колекцията си имат маса повърхностни запознанства. Принципно на тях им се удава с лекота ученето и до дълбока старост могат да придобиват нови знания.

Тези хора намират мястото си в социума в сферата на комуникациите и обществените връзки, а много Близнаци са способни да намерят практическо приложение на последните достижения на науката. Към живота се отнасят с лекота, решенията си взимат бързо, изхождайки от наличната си до този момент информация. Затова върху техните решения силно влияние оказват близкото обкръжение и сферата на общуване. Поради това понякога и са способни на секундата да променят гледната си точка. Впрочем това е достатъчно практичен знак и от всяка ситуация може да извлече полза, така че определението „въздухар” е много далеч от истината за този знак.

Близнаците имат една интересна особеност – каквото и да правят, винаги в крайна сметка се оказват прави, поне на думи. Всяка ситуация, в която участват, те могат да представят така, сякаш са действали абсолютно правилно и да бъдат разубедени, е практически невъзможно. Тази способност да се жонглира с думите понякога пречи на Близнаците при създаване на семейство. Кой би искал да се чувства въртян на малкия пръст на домашния фронт.

Нужно е да отбележим, че близките, емоционални отношения невинаги се удават на Близнаците така добре, както повърхностните връзки. Зад потока от слова към своя любим те често забравят да разкажат и за по-дълбоките си чувства. Отсъствието на дълбочина в отношенията с противоположния пол Близнаците често компенсират с количество познанства. Това е открит, въздушен знак, той не обича дълготрайните обвързаности и винаги ще открие вратичка, за да усеща себе си свободен.

Светли страни:

  •  универсален и адаптивен;
  •   комуникативен и остроумен;
  •   интелектуален и красноречив;
  •   жив, вечно млад по душа.

Тъмни страни:

  • нервен и напрегнат;
  •   повърхностен и непоследователен;
  • хитър и любопитен.

Близнаците са двойствени по натура, неуловими, сложни и противоречиви. Сред пороците им са двуличност и капризност. Този знак е свързан с Меркурий, планетата на детството и младежта, както и на търговията и хитростта. В най-добрия случаи те са привлекателни и дружелюбни, а в най-лошия – прелъстителни и коварни. Те мое да са по детски живи и щастливи, приемат новите идеи с ентусиазъм, макар че той не им стига задълго. Способни са като пеперуда да летят от един проект на друг и животът за тях е игра. „Смяната на конете на кръстовището” е нещо нормално за Близнаците. Също са склонни често да сменят и решенията си.

Те са ласкави, вежливи, добри, щедри и внимателни към бедните и страдащите, но само в случай че благотворителността им не заплашва собствения им комфорт. Може да се стремят да са честни и прями, но личните им интереси винаги ги принуждават да постъпват така, както на тях им е изгодно. Ако обстоятелствата са против тях, те ще нацупят като деца.

Близнаците изискват внимание, възхищение, влагане на пари, сили и средства и ако не получат това, може да изпаднат в гняв и истерия. Отразяват всички промени в околното пространство и бързо се приспособяват към тях. Трудно е да се определи характера им еднозначно. В неблагоприятни условия Близнаците може да станат раздразнителни, нервни и недоволни. Но тяхната изобретателност и ловкост им помагат бързо да намират изход от много сложни ситуации.

Повечето от Близнаците имат остър, интуитивен, понякога блестящ ум и обичат умствените главоблъсканици. Но концентрацията им не стига задълго. Обожават учението, попиват информацията като гъба, лесно може да разберат всичко, което изисква интелектуална ловкост, но не обичат да влагат прекалено много усилия. Затова ръчната и пипкава работа не им е по сърце. Ако Близнаците изберат интелектуален труд, то трябва да учат целенасочено и настоятелно, иначе са склонни да се разпиляват и да прескачат от една тема на друга.

В любовта Близнаците са непостоянни, но това не е признак на коварство, а чисто умствено свойство. Трудно им е да се увличат емоционално в процеса, постигат го с ума си, затова в личните отношения им е необходим постоянен умствен стимулатор и смяна на впечатленията. Романтиката не им е силна страна, нищо не приемат насериозно и може да бъдат цинични. Любовта им е интересна, когато е нова. Обичат интригата, но когато се доберат до нещо, губят интерес. С Близнаците обаче никога не е скучно – те са приятни и разнообразни събеседници, лесно стават душата на компанията, но могат да станат прекалено приказливи и самохвални.

 

ПРОБЛЕМИ И ТЯХНОТО РЕШЕНИЕ

ПРОБЛЕМ: Повърхностността може да е голям проблем както за вас лично, така и в общуването ви с другите, и да ви лишава от възможността ефективно да се движите напред. Трудно ви е да „копаете надълбоко” и да изучавате нещата из основи.

РЕШЕНИЕ: Направете съзнателно усилие над себе си контролирайте реакциите си. Ако сте поели даден ангажимент, направете го каквото и да ви струва. Това може и да ви е трудно, но ще бъде важна победа над себе си.

ПРОБЛЕМ: Често устройвате някакво шоу само заради това, че ви е скучно. Това ви създава проблеми в общуването с близките.

РЕШЕНИЕ: Осъзнайте, че желанието да внесете интрига или да сплетничите може да доведе до загуба на любов и приятели. Ако чувствате, че ви е скучно, заемете се с някаква познавателна дейност.

ПРОБЛЕМ: Скуката е един от най-големите ви проблеми и вие лесно можете да изпаднете в ужас, ако не намерите начин да се избавите от нея.

РЕШЕНИЕ: Имате много творчески таланти и ако намерите начин да се реализирате в някое хоби или нова дейност, ще имате само полза. Също обърнете внимание на екскурзии, тренировки, лека атлетика.

ПРОБЛЕМ: Проблемите ви със здравето често са свързани с желанието да водите нощен начин на живот, да ядете и пиете много. С възрастта това води до сериозни заболявания.

РЕШЕНИЕ: Постарайте се да се ограничавате. Например ходете на нощен клуб само в почивните дни. Старайте се да не прекалявате и няма да ви се налага да се борите с проблеми като напълняване или цироза на черния дроб.

ПРОБЛЕМ: Може да не сте в състояние да бъдете верни на половинката заради стремежа ви към разнообразие в отношенията.

РЕШЕНИЕ: Развивайте навик да не флиртувате с всеки привлекателен човек само като го видите. Включете ума си, за да разберете готови ли сте да жертвате семейството си заради моментното удоволствие.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори