Зодиакалните знаци може и да не са точни, според НАСА

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Има хора, които четат своите звездни знаци ежедневно. Нещо повече, те може да са построили целия си живот около своите хороскопи през годините.

Може би са напуснали работата си, защото някой мистичен астролог им е казал, че не е за тях или са изхвърлили гадже, защото звездният им знак е казал, че ще са по-добре без него.

В този смисъл е разбираемо, че много хора изпаднаха в колективен срив, след като в Twitter се появиха информации, че НАСА е променила всички зодиакални знаци.

Истината е малко по-сложна от тази информация, но добрата новина е, че НАСА няма планове, нито способности, просто да променя зодиакалните знаци на всички.

Ако слуховете в интернет са верни, това ще означава, че всички звездни знаци трябва да се върнат един месец назад. Така Овен ще стане Риби, Телец ще стане Овен и така нататък и така нататък.

Това би означавало също така, че хората, които са родени през декември, сега ще имат съвсем нов звезден знак, известен мистериозно като Ophiuchus или Змиеносец.

Историята обаче не изглежда съвсем безпочвена, защото НАСА сподели много добра – макар и не нова – информация за съзвездията във връзка със звездните знаци.

От НАСА обясниха, че звездите над нас са се променили значително през годините. Това не е изненадващо, тъй като те са открити за първи път от вавилонците преди 3000 години.

Земята се поклаща малко по оста си, което означава, че тя естествено би изместила позициите си през последните 3000 години от първоначалното си разположение.

Това означава, че съзвездията, които съставят нашите много обичани звездни знаци, са се движели през годините.

Вавилонците са можели да поберат 13 съзвездия в 12-те месеца на годината, но решили да изоставят Змиеносец, така че по-лесно да се делят зодиакалните знаци на месец.

Това накара добрите хора в социалните медии да поставят под въпрос всичко, което някога са знаели за хороскопите, чудейки се колко точно са зодиакалните знаци, щом простосмъртните могат просто да решат да не включват дадено съзвездие.

Колкото повече хора четат новината, толкова по-ожесточени стават, като мнозина се чувстват изиграни във вярата си към звездния си знак.

Бъдете сигурни обаче, че светът няма нужда да се съобразява с нов зодиакален знак, защото зодиакът, (както го познаваме) е бил формиран със знанието, че съществува и Змиеносец.

Това означава, че звездните знаци, които са се изграждали в продължение на хиляди години, всъщност са точни – ако, разбира се, вярвате в тях.

Единственото нещо, което наистина трябва да знаем, е, че астролозите наистина се придържат към знаците от 12 съзвездия, така че няма нужда да подлагате на съмнение всичко, което някога сте знаели за Зодиака.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Отвъд науката

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори