Манускриптът Такенучи: неразказаната история на човечеството

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Такенучи
Ancient Origins
Мегавселена
  • 8 декември 2015 г. в 00:01 Последна промяна:
    7 декември 2015 г. в 23:14

Манускриптът Такенучи представлява серия загадъчни документи, които преди 1500 години човек на име Такенучино Матори е преписал на смес от японски и китайски йероглифи.

Текстът е взет от още по-стари ръкописи. Според легендата „богове“ са написали оригиналния манускрипт с божествени йероглифи преди много хиляди години.

В необичайния ръкопис е описана историята на човечеството от момента на създаването до появата на християнството. В него се говори за епоха, в която хората са живели в мир и хармония под управлението на сина на Върховния бог.

Текстовете на Такенучи трябвало да се съхраняват от семейство Такенучи, потомци на Такенучино Матори, син на легендарния японски герой Такенучи но Сукуне. В книгата на Кику Ямане „Истинската история на света, скрита в Япония“ се казва, че манускриптите се предавали от поколение на поколение и се съхранявали в храма Kosokotaijingu на планината Омиджин в префектура Тояма.

Не е ясно по какъв начин Такенучино Матори е успял да направи превод от „божествения език“. Но според съвременната транскрипция текстовете на Такенучи описват историята на всички страни в „божествената епоха“. Там се разказва за четири периода в древния свят, които започнали преди около 300 милиарда години.

Повече за невероятния ръкопис можете да научите в Древните.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори