Отново заговориха за пирамиди в Антарктида

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Mountainguides.com
Антония Михайлова

Спътниково изображение може да се окаже окончателно свидетелство за съществуването на пирамидална структура в Антарктида, пише InvestmentWatch.

Според Висенте Фуентес, ярък изследовател, съществува поне една пирамида, скрита под огромния слой снегове и ледове на Антарктида. Фуентес е на мнение, че това може да е свидетелство за древни времена, когато Антарктида е била съвсем различна от днес и древните цивилизации са се развивали на студения в съвремието континент, оставяйки изумителни конструкции след себе си.

Във видео Фунтес привежда основните характеристики на пирамида, която може да е разположена под дебелия слой лед, като прави сравнение с Великата пирамида в Гиза.

Координатите на аномалната структура са 79°58’39.25″S, 81°57’32.21″W.

Идеята, че има пирамиди, скрити в Антарктида, датира от няколко десетилетия, и е причина за спекулации по отношение на това, което е представлявала Антарктида в далечното минало. Някои смятат, че там невинаги е било толкова студено, колкото е днес, и интересното е, че научните изследвания, изглежда, доказват, че Антарктида е била много по-различна в далечното минало.

През 2009 г. учен е изследвал ледения континент, събирайки проби, и се е натъкнал на поленови частици в Антарктида, което предполага, че екосистемата на южния континент е била много по-различна в миналото, като посочва, че температурата през лятото е достигала около 20 градуса по Целзий.

„Преди 100 милиона години Антарктида е била покрита с гъсти гори, подобни на тези, които съществуват в Нова Зеландия днес“, казва д-р Ванеса Боуман.

През 2012 г. друг екип от изследователи са успели да идентифицират 32 вида бактерии и 2800-годишни халофили в проби от вода от езерото Вида в Източна Антарктида. Според изследователите в древното минало от дългата си история Антарктида е била покрита с гори и обитавана от различни форми на живот. Какво означава това?

Ами… като се има предвид малкото, което знаем за живота на нашата планета в далечното минало, е вероятно, че по това време хората са живели на ледения днес континент точно както са го правили в Африка, Европа и Азия.

Въпреки че това е нещо, което се смята за малко вероятно от повечето учени, единственият начин да разберем тайните, скрити под ледовете, е чрез проучване на континента и позволяване на обществото да види резултатите.

Ако се върнем към Африка, знаем, че учени и египтолози отдавна подозират, че Сфинксът е много по-стар, отколкото се смята, може би дори на повече от 10 000 години.

Тези теории са подкрепени от откриването на водна ерозия на Големия Сфинкс, които според учените разказват историята на екстремни климатични промени в далечното минало. Това означава, че ако климатът в Африка и други части на света се е променил драстично, е възможно същото нещо да се е случило в Антарктида.

Ако учените успеят да докажат, че пирамидите на Антарктида са изкуствени съоръжения, откритието може да доведе до сериозно преразглеждане на историята на човечеството.

Хората вярвали в далечното минало, че суша, наречена Terra Australis, е била гигантски континент, разположен в южните части на планетата. Той бил там, за да се осигури „баланс“ за северните земи на Европа, Азия и Северна Африка. Тази идея съществува от времето на Птолемей от първи век пр.н.е.

Впрочем именно пирамидалната структура, която се посочва във видеото, е разобличена преди време от изследователите на руското общество „Космопоиск“, което се занимава с изучаване на НЛО и паранормалния явления.

Оказва се, че на две от снимките, които се представят като снимки на пирамиди в дълбините на континента, всъщност е запечатана най-високата планина в Антарктида – масива Винсън, заснет от две различни точки. Снимките са били откраднати от блога на алпинистите, покорили тази планина през 2010 година.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Разни хора

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори