Пингвин е преплувал повече от 20 000 км, за да вижда своя спасител

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

University of Rio de Janeiro
Антония Михайлова

Пингвин, който живее в Патагония (Южна Америка), всяка година в продължение на четири години преплува около 5000 километра, за да проведе 11 месеца в компанията на своя спасител Жоао Перейра де Соуса, съобщава The Independent.

През 2011 година мъжът помогнал на изхвърленото на брега и умиращо на един от плажовете на Рио де Жанейро (Бразилия) животно покрито с нефт, и го нарекъл Диндим.

„Обичам пингвините като собствени деца и вярвам, че и те ме обичат. Диндим не позволява на никой друг да го докосва. Той ляга на коленете ми, позволява ми да го мия, храня и да го вземам на ръце“, казва Перейра.

По думите на мъжа Магелановият пингвин остава с него, докато не смени перата си – от юни до февруари, – след което изчезва, но всяка година се връща.

„Никога не съм виждал подобно нещо. Мисля, че животното смята Перейра за член на своето семейство и вероятно – за пингвин. Когато той види Жоао, маха с опашка като куче и пищи от възторг“, казва Жоао Пауло Кражевски.

Магелановите пингвини живеят до 25 години. Основният им ареал на гнездене са патагонското крайбрежие, Огнена земя, островите Хуан Фернандес и Фолкландските острови. Отделни особи се срещат в Рио де Жанейро и в южната част на Перу. Населяват също бреговете на Южна Америка южно от Кокимбо (Чили) и Рио де Жанейро.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори