Правете секс за здраве! Това вече го знаете

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Редовният секс повишава съпротивителните сили на човека. Причината е, че за подобряването на имунитета отговарят фагоцитите (T-killer, така наречените Т-убийци), а след сексуален акт количеството им в организма се увеличава, твърди швейцарският имунолог Манфред Шедловски.

Теорията е потвърдена експериментално, пък и на практика, а много учени и преди нееднократно са споменавали за ползата от секса за здравето. Редовният секс влияе и на самочувствието и външния вид на човека, плюс че се отразява благотворно на емоционалния фон.

Сексът не само увеличава производството на фагоцити, но помага в изработката и на други полезни хормони. Например допамин, който изчиства кръвта от холестерола и влияе благотворно на психическото състояние.

Доказана е ползата от секса за работата на главния мозък, тъй като по време на полов акт мозъкът се оросява по-добре. Едновременно с това човек може и да поотслабне, шеговито добавят учените, изучаващи влиянието на секса в живота на човека.

За жената сексът поне веднъж седмично се оказва незаменимо средство за самочувствието и здравето й – редовните интимни ласки подобряват състоянието на вътрешните органи, на цвета на лицето и състоянието на косата и ноктите. По време на полов акт женският организъм по-добре усвоява калция, благодарение на който се подобрява състоянието на кожата, косите и ноктите. Затова жената не бива да пренебрегва оздравителната сила на секса, иначе може да остарее без време, добавят учените.

И не на последно място благодарение на секса се подобряват настроението и емоционалният фон на човека. Те стават по-стабилни, а самият човек – по-уравновесен. Сексът има същия ефект, който може да се получи от сладкото, но не оказва вредно влияние върху фигурата за разлика от парчето торта.

Макар учените да се изразяват шеговито за вталяващото действие на секса, то също е доказано. Освен това и самата сперма може да е доста полезна за здравето, тъй като в нея се съдържат необходимите за организма витамини и микроелементи. И макар вкусът й да не е особено приятен за повечето жени, това не намалява полезните й свойства.

Колкото до честотата на правенето на секс за здраве, тя е… Колкото ви душа иска! Веднъж седмично стига за поддържането на добър сън – благодарение на окситоцина, отделян по време на акта. А ако правите секс два пъти седмично, нивото на имуноглобулин А се повишава с цяла една трета, с което директно ще се бетонирате срещу грип, а кръвоносните ви съдове ще се чувстват укрепнали.

Изводът какъв е? Какъвто е бил винаги – правете секс, за да сте здрави, да имате самочувствие, да изглеждате добре и разбира се, защото доставя удоволствие.

Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори