Призраците са мъже, починали от насилствена смърт?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

От 337 случая на срещи с починали в повечето случаи това са мъже, загинали от насилствена смърт. Те са непознати за тези, пред които са се показвали. На свой ред хората, починали от естествена смърт, най-често се явяват на роднини или приятели.

Д-р Ерлендър Харалдсън, психолог от университета на Исландия, през 80-те години направил допитване сред хора, които твърдели, че са се срещали с починали. Той също проверявал официални данни, за да изясни обстоятелствата около смъртта на тези хора.

Изучените случаи били от Исландия, но той цитира подобни изследвания и от други страни. Според него 25% от жителите на Западна Европа и 30% от американците са срещали привидения.

Д-р Харалдсън пише: „Необичайно е, че повечето призраци (67%) са от мъжки пол. Такава закономерност следва от разказите както на мъже, така и на жени. Това се припокрива с нашето предишно изследване, според което 77% от хората от двата пола са видели изключително починали мъже.“

В 80% било установена личността на тези мъже и причината за тяхната смърт. Една трета от тях загинали от насилствена смърт. Този процент четири пъти превишава средните показатели за насилствена смърт в Исландия.

В други изследвания се проследява същата закономерност. Д-р Ян Стивънсън, психолог от Вирджинския университет, е анализирал 314 подобни случая и ги е описал в книгата от 1986 година „Илюзията живот“ в съавторство с Едмънд Гърни, Фредерик Майерс и Франк Подморе. Стивънсън открил, че когато причината за смъртта е известна, в 28% тя се оказвала неестествена.

Д-р Стивънсън е изследовател в областта на реинкарнацията. Неговият предшественик д-р Джим Такър разказал пред EpochTimes, че когато хората си спомнят минал живот, те също често съобщават за насилствена смърт. Д-р Такър анализирал хиляди случаи, когато деца си спомняли минал живот. В 70% това били момчета.

Обикновено (но невинаги) децата говорели, че в минал живот са били от същия пол, както и в сегашния. По такъв начин повечето разкази за минали животи са истории за мъже, починали от насилствена смърт.

Д-р Такър проверил официалната статистика в САЩ и открил, че 70% от загиналите от насилствена смърт са мъже, което съответства на спомените за минал живот.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
От опит

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори