Първият в света професионален 3D модел на живо сърце (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

човешко сърце
YouTube
Антония Михайлова

Френската компания Dassault Systemes, в рамките на проектаЖиво сърце“, е разработила първия в света 3D модел на човешко сърце. Такъв модел ще послужи на производителите на медицински устройства, на учени и други специалисти, които с негова помощ могат да осъществят разнообразни изпитания.

Моделът точно пресъздава работата на сърцето на здрав човек и също може да се използва за изучаване на вродени дефекти и сърдечни заболявания. С помощта на прост програмен редактор може да се модифицират формите и свойствата на тъканите.

Освен това във виртуалното сърце може да се имплантират медицински устройства за изучаване на тяхното влияние върху сърдечната функция, като се оценява тяхната ефективност и се прогнозира безопасността на използване в различни условия на експлоатация.

3D моделът включва и съдовите мрежи, а динамичната му чувствителност се дължи на реалистични електрически сигнали, структурна физика и физика на течностите.

Освен разработката на модела на сърцето участниците в проекта са определили за него приоритетни приложения и технологични разработки.

Категории на статиите:
Медицина

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори