VW представи напълно автономен автомобил, в който можете да поспите

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

VW представи напълно автономен концептуален електромобил, позволяващ на пътниците да спят хоризонтално. Концепцията има за цел да тества как автоматизацията на ниво 5 може да промени изживяването на пътника при пътуване. Автомобилните производители бързат да разработят напълно автономни автомобили, но Volkswagen Group гледа още по-далеч в бъдещето с най-новия си концептуален автомобил, напълно електрическия Gen.Travel.

Концептуалният автомобил не просто тества как автоматизацията от ниво 5 – където автомобилът работи без човешка намеса – влияе върху начина, по който се управлява, но също така е предназначен да тества какви функции могат да бъдат достъпни за пътниците, след като технологията стане по-широко достъпна.

Интериорът няма волан или контроли, което предоставя много възможности за това как може да бъде оформена кабината, каза Клаус Зикьора, ръководител на дизайна на Volkswagen Group, пред Insider. Не е само предимството да създавате повече място около вас и да предлагате възможност за сън. Това е и идеята да имаме предимството да не се налага да се грижим за колата“, каза Зикьора.

Колата е проектирана „отвътре навън“ въз основа на това, което пътниците могат да искат, добави той. Ако пътниците пътуват през нощта, двуместна конфигурация се сгъва в две легла с дължина 6,5 фута. Предпазните колани и въздушните възглавници са интегрирани в завивката за целите на безопасността, казват от VW.

Тези, които използват колата за работа, имат избор от четириместна „конферентна конфигурация“ около централно бюро. Превозното средство може също да бъде конфигурирано за семейства и оборудвано с добавена реалност, за да забавлява децата.

Въпреки силния фокус върху изживяването в кабината, VW също е обърнал голямо внимание на това как екстериорът на автомобила може да повлияе на изживяването вътре. Прозорците са проектирани да предоставят на пътниците възможно най-голяма гледка, независимо къде седят.

Зикьора не разкри много подробности за обхвата или скоростта на колата, но каза, че крайният пробег ще зависи от размера на батерията. За да пътувате на дълги разстояния, всяка батерия трябва да е над 100 kW часа, каза той.

Тъй като това е концептуална кола, Gen.Travel едва ли ще излезе на пътя с настоящия си дизайн, допълва Зикьора. Той обаче ще бъде използван за проучвания и изследвания, които биха могли да повлияят на бъдещи проекти.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори