С балон до „ръба на космоса“

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Старт-ъп наречен „Космическа перспектива“ изгражда балон, който ще може да транспортира пътници и изследователска техника до „ръба на космоса“.

Има няколко компании, които искат да влязат в нововъзникващия пазар на „космическия туризъм“, но Space Perspective се отличава със своя дизайн на балон, наречен Spaceship Neptune. Този балон ще носи и просторна кабина под налягане, създавайки комфортно пътуване за пътниците, според производителя.

Крайната цел е да превозва пътници и изследователско оборудване до и над 99% от атмосферата, но първият му полет през 2021 г. от космическото съоръжение на космическия център „Кенеди“ на НАСА във Флорида, ще бъде безпилотен.

За да се съобрази с тези планове, балонът Space Neptune ще бъде с размерите на футболно игрище и няма да отделя почти никакви емисии, според неговите създатели.

Кабината на космическия балон „Нептун“ ще бъде построена така, че да побере до осем пътници при шестчасово пътуване. Пътуването ще започне с двучасово изкачване на 100 000 фута (30 км). На последната височина ясната разлика между Земята и тъмнината ще бъде видима за хората в балона, според доклада на Дейв Мошер за Space Perspective.

След това балонът ще остане там допълнително два часа, за да позволи на пътниците да се наслаждават на гледката към Земята и пространството през прозорците от пода до тавана, преди да се спуснат обратно на земята, което също ще бъде още едно двучасово пътуване.

Пътуването най-накрая ще завърши във водно тяло с очакващ кораб, който да вземе пътниците, балона и каютата от водата.

Според космическата перспектива само няколко души са достигнали подобни височини досега. Въпреки че цените все още не са обявени, билетът се очаква да струва между 100 000 и 125 000 долара.

Според Space Perspective, космическият кораб Нептун предлага възможността за по-нататъшни изследвания в астробиологията, атмосферните науки по отношение на климата и въздуха и астро и слънчевата физика.

Фирмата подписа договор за лизинг с Space Florida, който позволява на Space Perspective да използва механизма за кацане на сондите на НАСА, като планира да отвори още сайтове за излитане и кацане по целия свят.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори