Следващите Firefox OS устройства се съсредоточават върху качеството

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Mozilla

С много малко изключения Firefox OS базираните устройства са насочени към аудитория, която купува бюджетни телефони.

Mozilla обаче е готова да промени моментния си бизнес модел, обявявайки нова стратегия, наречена Ignite. Въпросната ще се съсредоточи върху идеята Firefox OS базираните смартфони да бъдат предпочитани не заради по-ниските си цени, а по-качественото преживяване на потребителите.

Стратегията беше обявена лично от CEO-то на компанията Крис Биърд.

Въпреки че въпросният не сподели в детайли в какво по-точно ще се състоят промените в бизнес модела, най-вероятно става въпрос за изготвяне на предложения от висок клас.

По думите на CEO-то, неговата компания ще търси начини да имплементира съвместимост с Android приложенията, която ще помогне на Mozilla „да остане релевантна на уеб ниво“. Отново Крис Биърд не обясни как точно ще работи подобна имплементация или кога точно потребителите ще могат да получат Android поддръжката.

Последното може потенциално да означава, че споменатите потребители ще трябва да почакат доста, преди да могат да използват Instagram на своя Firefox OS базиран смартфон.

Подобна стъпка от страна на американската компания е хазартна, но и необходима такава. Евтините смартфони с операционна система Android стават все по-качествени и е много по-вероятно обикновеният потребител да закупи слушалка с пълен набор приложения, отколкото такава, с ограничен.

iNews.bg

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
HiTech

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори