Свръхцивилизации има, просто не се намесват в нашия живот

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Рixabay
Антония Михайлова

В края на изминалата година разбрахме, че учените са създали карта на възможното обитание на свръхцивилизации, съществували във Вселената преди Големия взрив.

Откритието принадлежи на Роджър Пенроуз от Оксофордския университет и Вахе Гурзадян от Националната научна лаборатория Артьом Алиханян в Ереван.

В работата си учените разглеждат картата на реликтовото лъчение, чиито данни се представят в контекста на разработената от тях конформна циклична космология.

Според идеите на математиците физици нашата Вселена се развива циклично и Големият взрив се явява само момент от нейното „презареждане“. При това преди Вселената вероятно е била заселена с високоразвити цивилизации и следи от тяхното съществуване може да се открият и днес. Според учените изчезналите цивилизации са били способни да предават информация с помощта на сблъсъци на черни дупки.

Гурзадян смята своето откритие за повече математическо, отколкото за фантастично, за което разказва пред радио Sputnik.

„Фантастичността, сензационността на това откритие в голяма степен бе придадена от журналистите. Всъщност нашата работа е по-математическа и сложна, дори за специалистите. И изводите не са толкова категорични и сензационни, както звучат. Работата беше проведена от мен съвместно с най-големия математик на съвременността – Роджър Пенроуз от математическия институт в Оксфорд.

В последните няколко години ние работихме по схемата на така наречената конформна циклична космология, която подразбира цикличността на Големите взривове. Сред различните свойства се наблюдават отделни аномалии, някои от които са интерпретирани от нас като възможна индикация на конформната циклична космология. И в дадения случай реликтовото лъчение се явява начин за предаване на информация от една вселена в друга“, казва Гурзадян.

По думите му в нашата Вселена остават още много неизучени неща, включително съществуването на цивилизации преди Големия взрив, затова и работата ще бъде продължена.

„Сигналите, включително тези, които достигат до нас чрез реликтовото лъчение, може да съдържат, освен така наречения нормален Гаусов сигнал, и нерегулярна и регулярна компонента. При това в нашата работа сме засегнали едва върха на голям айсберг – как се декодират сигнали от такъв тип. Реликтовото лъчение може да носи информация не само за физическите процеси, но и сигнали от изкуствен тип – породени от други цивилизации. Но въпросът за съществуването на разум в нашата Вселена както и преди си остава открит“, продължава Гурзадян.

Кандидатът на геолого-минералогочините науки, академикът от Международната академия за информатизация Владимир Тюрин-Авински намира теорията на Гурзадян и Пенроуз за доста интересна.

„Това е доста интересно откритие. И то, общо взето, съвпада с моите представи за Вселената. Освен това ми се струва, че прословутият Голям взрив е възможна инжекция на някакво вещество, енергия от други измерения в нашето просто триизмерно пространство“, казва Тюрин-Авински пред радио Sputnik.

По думите му има редица потвърждения, че наистина съществуват свръхцивилизации.

„Има редица аргументи, че съществуват свръхцивилизации, но те деликатно не се проявяват и не се намесват в нашата жизнена програма. И теорията, изказана от тези физици, може да даде определен импулс в разширението на хоризонта на познанията на съвременната наука. Тъй като съвременната наука малко е стеснила диапазона на разбирането на света“, казва академикът.

Струва си да не спираме с постигнатото, уверява ученият.

„Според нашия интелект и научното ни ниво е необходимо да проникваме по-дълбоко в световното разбиране на нещата. И да свалим всички забрани – скоростта на светлината, което не може да бъдат гравитационни вълни. Затова физиците, направили това откритие, в известен смисъл вървят напред. А доказателствените аргументи ще дойдат след огромна работа“, заключава академикът, цитиран от РИА Новости.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори