Окултните експедиции на Хитлер търсили акустично супероръжие

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Нова версия на изследователите разказва защо тайните експедиции на хитлеристите са ходили в южната част на СССР.

Вече неведнъж руските изследователи разказват за погребаната под лавина рота фашисти, открити в Кавказ. Смята се, че този отряд на СС е съпровождал експедиция на Аненербе.

Но ентусиастите не могли да изучат отблизо „замразената рота“ – природните условия не им позволили. Търсенето е отложено до лятото. Изследователите са открили загадъчни артефакти в планините – вероятно именно тях са дошли да търсят тук хитлеристите, занимаващи се с окултни науки.

Новите находки

При търсенето на експедициите в търсене на „замразената рота“ е открита чанта с надпис „Аненербе“ и странен череп, който не прилича нито на човешки, нито на животински.

Оказало се, че подобни находки не са единичен случай. Стана известно, че в края на миналата година в планините на Адигея са открити подобни предмети – два черепа и вещи от времената на Втората световна война. Находките били донесени в музея „Беловодие“ в село Каменномосткий (Адигея) от местен отшелник.

© Российская газета

© Российская газета

„Този възрастен човек живее в гората в землянка – разказва ръководителят на етнографския комплекс „Беловодие“ Владимир Меликов. – Той предаде в нашия музей сандък с кожена дръжка и емблемата на Аненербе“, бинокъл на подразделението „Еделвайс“, немска аптечка с лекарства от онези години. Всички находки са в добро състояние. Кибритът например и сега пали.“

По-рано друг местен жител донесъл в музея пълноцветна немска карта на територията на Адигея от 1941 година. Нейната точност е учудваща. Според изследователите картата е използвана от специалистите на Аненербе за секретните им издирвания. Какво са търсили?

Наследството на Атлантида

В Кавказ се срещат такива интересни обекти като долмените. И това са не просто натрупани камъни – разказва Константин Залески, историк на Третия райх. – Археологът Херберт Янкун, оглавявал групата, изпратена от немците преди войната за изследователски работи в южната част на СССР, е заемал един от ръководните постове в Аненербе. Янкун е смятал, че долмените, открити в Кавказ, са построени от праисторическите атланти. Цивилизацията на атлантите е смятана за древните корени на арийската раса от нацистите.

© Российская газета

© Российская газета

Около и вътре в долмените нацистите може да са събирали всевъзможни артефакти – предмети, кости, битови древни вещи… Всичко това било планирано да се отнесе в Германия за изследване.

Аненербе се опитала да възстанови историята на атлантите. Според легендата те имали невисоки червени коне, изключително издръжливи. Химлер, ръководил Аненербе, сериозно е искал да възроди тази порода. За тази цел дори били поръчани 200 коня. Но опитите не завършили с нищо.

Идеалното място

Специалистите на Аненербе, освен с останалото, се занимавали с търсене на технологии, заключени в древните мегалити – уверява Вадим Чернобров, основател на научноизследователското обществено обединение „Космопоиск“, занимаващо се с изследване на аномални явления. – Ще разкажа всичко поред.

В Адигея има дефиле на Бялата река. Изследвал съм историята как немците се опитали да го завземат. Тяхното настъпление било спряно от малки сили. Немците, независимо от численото превъзходство и използването на техника, нищо не успели да направят. В какво се крие тайната на успеха? Оказва се, че мястото за отбрана е избрано идеално. Стрелковите клетки на съветските войници напълно съвпадат по разположение с долмените в Гузерипл. Вярно, вече са разрушени.долменНо отворите на оцелелите мегалити са насочени в същата посока, в която са стреляли нашите войници. Секторите на обстрела се оказали идеални и при съветските воини, и при тези, които са строили долмените преди много хиляди години.

Смятам, че тези мегалити са имали военно значение – те са разполагани или на височини, или по дефилета, пътища или реки. И са поставяни на такива редки пътища, през които можело да се превземе или да се премине през Кавказ.

Оръжието на страха

Външно долмените по нещо приличат на съвременните бункери – продължава Вадим Чернобров. – И едните, и другите имат защитна обвивка и отвор за стрелба. Но мегалитите са строени по един стандарт – те винаги имат едно съотношение между вътрешния обем и диаметъра на изходния отвор.

Освен това съединенията в долмените са уплътнявани, а стените отвътре са шлифовани гладко. Тоест те са били акустично херметични. Разбира се, вътре в долмените може да преминава въздух, но звукът може да намери само един-единствен отвор. С други думи, става дума за резонатор.

В това устройство липсва само едно – източник на лъчение. А в останалото това е акустичен резонатор. Смятам, че това е акустичното оръжие, което са търсили нацистите. И сега говоря не за някакви фантастични неща – акустичното оръжие съществува реално от няколко десетилетия минимум. И се използва да речем за разгонване на демонстрации или за деморализация на противника.

Куфарът с кожена дръжка и емблема на обществото Аненербе на капака. Снимка: Архив на експедицията

Куфарът с кожена дръжка и емблема на обществото Аненербе на капака. Снимка: Архив на експедицията

Долмените, тези акустични резонатори, насочени към врага, може да са внушавали див физиологичен страх и у най-смелия воин. Единственото, което иска човек в такава ситуация, е да напусне опасното място.

Смятам, че нашите предци, преди появата на противника, са отваряли долмена и са поставяли в него източник на лъчение – например прилепи, издаващи ултразвуци, които човешкото ухо не възприема. Хората изпитват неголям дискомфорт от него. Този звук, усилен хиляди пъти, произвежда вече по-потискащо въздействие върху човека, чак до появата на животински ужас.

Естествено, долмените могат да работят и като електромагнитни резонатори. Сигурен съм – нацистите са търсили мегалитното чудо-оръжие.

Долмените са конструкции от големи камъни. В различни варианти се срещат в много страни – от Британия до Индия. На територията на Кавказ са се появили вероятно през IV-II хил. пр.н.е. Много от тях са с идеално кръгъл отвор.

Някои изследователи смятат, че долмените са били погребални съоръжения, в тях са откривани останки на хора и животни. Но те не са съвсем подходящи за погребения – не съответстват на размерите на тялото. Не е изключено първоначално долмените да са създавани като култови съоръжения.

Комсомолская правда

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори