Мегалитите са живи?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Хермина Тот
  • 23 май 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    22 май 2016 г. в 22:26


Данни от изследване свидетелстват, че мегалитите и други древни съоръжения – като каменни кръгове и пирамиди – съхраняват и дори генерират собствено енергийно поле, създавайки среда, където може да се влезе в изменено състояние на съзнанието.

Генерирането на енергия

През 1983 г. Чарлз Брукер провел изследване с цел да определи наличието на магнетизъм в свещените места. Той изследвал магалитния каменен кръг Ролрайт в Англия. Магнитометърът показал, че магнитната сила се привлича в каменния кръг през тесен процеп между камъните на входа. Двата западни камъка от кръга пулсирали, изпускайки концентрични пръстени променлив ток, напомнящи вълни в езеро.

Анализът, проведен от Брукер, установил, че „средната интензивност [геомагнитното поле] в кръга била значително по-ниска, отколкото отвън, сякаш камъните действали като щит“.

В храма на Едфу в Египет има стена, а пространството около нея се отличава енергийно от околното пространство. Според древни надписи боговете творци първоначално са създали насип и са „пропуснали през него змия“, след което особена сила на природата е пропила мястото, където е построен храмът.

Змията в много култури е била символ на силовите линии на Земята, които учените наричат телурични токове.

Управление на законите на природата

Изглежда, древните архитекти са могли да управляват законите на природата. Изследване на енергийните полета вътре и около Ейвбъри, най-големия каменен кръг в света, е установило, че неговите мегалити са предназначени за привличане на земните токове.

Мегалитите в Ейвбъри. Wikipedia Commons

Мегалитите в Ейвбъри. Wikipedia Commons

Изследване е било проведено през 2005 г. от Джон Бърк, който публикувал резултатите в книгата си „Семената на знанието. Камъкът на изобилието“.

Електроди, поставени в Ейвбъри, показали, че пръстеновидният ров прекъсва предаването на телуричен ток на земята, събира тока и го освобождава на входа на Ейвбъри. Електромагнитната активност в Ейвбъри се снижава нощно време и се увеличава на разсъмване.

Бърк открил също така, че камъните на Ейвбъри целенасочено са поставени така, че да насочват електромагнитните токове в определена посока. Това прилича на съвременните атомни ускорители на частици, в които йоните се движат в една посока.

Мегалитите в Ейвбъри. Wikipedia Commons

Мегалитите в Ейвбъри. Wikipedia Commons

Свещените мегалитни съоръжения натрупват електромагнитна енергия, тъй като мегалитите съдържат значително количество магнетит. Тези камъни са придвижвани на огромни разстояния. По такъв начин мегалитните съоръжения се явяват огромни, но слаби магнити.

Духовните технологии

Това оказва дълбоко въздействие върху организма на човека, по-конкретно на разтвореното желязо в кръвоносните съдове, да не говорим вече за милионите частици магнетит в черепа и епифизата, която сама по себе си се явява доста чувствителна към магнитното поле и произвежда химичните вещества пинолен и серотонин, който на свой ред води до създаването на халюциногена DMT.

В условия, когато се снижава интензивността на геомагнитното поле, хората, както е известно, изпитват необикновени психически и шамански състояния.

Инженерът Пиер Мирьо е провел изчерпателното изследване в Карнак, Франция, където има около 80 000 мегалита. Първоначално той се съмнявал, че мегалитните съоръжения имат някакви особени свойства.

Но изследванията показали, че долмените усилват и освобождават телурична енергия през деня, с пик при разсъмване. Ученият сравнил това с електрична индукция.

Според Мирьо „мегалитите се държат като бобини или соленоиди, в който индукционните токове стават по-слаби или по-силни в зависимост от околното магнитно поле. Но тези явления не възникват, ако в долмена не се съдържат кристални породи, богати на кварц, като например гранит“.

Мегалитите на Карнак, намиращи се в най-активната сеизмична зона във Франция, постоянно вибрират, което прави тези камъни електромагнитно активни. Енергията пулсира през равномерни периоди от време, например на всеки 70 минути, камъните редовно се зареждат и разреждат.

Мирьо забелязал, че напрежението в стоящите камъни намалявало с тяхната отдалеченост от каменния кръг, който се държал като един вид кондензатор на енергия.

Един от менхирите в Карнак. © Freddy Silva

Един от менхирите в Карнак. © Freddy Silva

Очевидно менхирите не били поставени на това място случайно, учените са установили, че камъните са докарани от 97 километра и са поставени в пряка зависимост от земния магнетизъм.

Свещените места и магнитните портали

Много древни традиции по цял свят сочат един специфичен аспект: определени места на повърхността на Земята притежават по-висока концентрация на сила, отколкото други. В тези места хората са строили храмове и други ритуални съоръжения.

И всяка култура твърди, че тези особени места са свързани с небесата и душата може да взаимодейства с отвъдното по време на ритуала.

През 2008 година НАСА е открила, че Земята е свързана със Слънцето чрез мрежа от магнитни портали, които се отварят на всеки осем минути.

Такива открития потвърждават твърденията, че в мегалитните съоръжения и древните храмове човек може да се съедини с места, намиращи се далеч извън пределите на тази планетарна сфера.

Древните египетски жреци не са смятали храма просто за купчина мъртви камъни. Сутрин те са „будили“ всяка зала, разглеждайки храма като жив организъм, който спи нощем и се буди на разсъмване.

The Epoch Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори