Телепатията може да влияе на сънищата

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Димитър Димитров

Парапсихическите феномени са изучавани, документирани и доказани от редица учени по целия свят. В едно от тези изследвания е проучена телепатичната комуникация между двама души – буден и заспал.

През 60-те години на миналия век в медицинския център Маймонидес (Maimonides) в Ню Йорк е проведено изследване, чиято цел е била да се тества хипотезата, че хората са способни да кажат какво ще сънуват същата вечер. След десетилетия експериментален труд учените постигнали невиждани успехи и положили основите на модерните парапсихологически изследвания.

Как работи експериментът?

В основата на споменатия експеримент стои идеята, че чрез квантово заплитане човешкият ум може да бъде използван като антена. Представете си го като радио честота – включването на различни канали ще намира различни честоти на вашето радио. Според учените подобно нещо може да се случва и при хората.

Експериментът протича по следния начин: двама души се срещат за кратко и единият се превръща в приемник, настройвайки се на честотата, на която другият човек ще опитва да изпраща сигнали. След това „предавателят“ ще получи тема, а приемникът ще легне да спи. Веднага след като е постигнато бързо движение на очите (състоянието, при което се наспиваме най-бързо и сънуваме най-много), учените събуждат приемника, за да разкаже сънищата си.

И въпреки че цялостният експеримент се оказал доста успешен, два примера изпъкват сред останалите. В един от експериментите на „предавателя“ е показана картината „Танцово училище“ на Едгар Дега. На нея се вижда стая, пълна с танцуващи млади момичета. Когато приемникът бил събуден, той описал невероятни неща. „Бях в стая с поне още шест души, усещаше се като училище. Имаше малко момиче, което се опитваше да танцува с мен.“

Вторият изключително успешен експеримент е проведен от дистанция над 150 км и в него са участвали 5 души като приемници. На предавателите са показани снимки на птици, орли и митологичния феникс. За увеличаване на внушението е използвана и звукова стимулация. Двама от петимата получатели съобщили, че в сънищата си са видели феникс или ята птици.

Честно казано, дори и учените не били способни да обяснят точно как работи телепатичното предаване на информация чрез сънищата. Това е доста типично за повечето парапсихологически експерименти – учените осъзнават, че нещо се случва, доказват го, но не могат да разберат защо се случва. Но това, което се случва, е феноменално – да разберем, че телепатичната комуникация на огромни разстояния е възможна, ако „честотите“ са настроени достатъчно правилно, за да се движат чрез квантовото заплитане, е само началната точка.

Ако изображения и слухови сигнали могат да бъдат предавани чрез мисъл и това явление бъде овладяно от човешката раса, ще постигнем немислими неща. Комуникация с животни, перфектно междуличностно разбиране, премахване на всички средства за комуникация, по-добра терапевтична грижа за болните – това са само някои от нещата, които бихме могли да постигнем чрез пълното овладяване на телепатичната комуникация.

Learning Mind

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Невероятно, но факт

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори