Телескопът Джеймс Уеб вече действа!

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Буквално десетилетия в процес на създаване, първото изображение от космическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА , струващ 10 милиарда долара, беше публикувано в понеделник вечерта от президента Джо Байдън на брифинг в Белия дом.

Първото изображение показва хиляди галактики – включително най-слабите обекти, наблюдавани някога – които се появяват в полезрението на Webb за първи път. Това е най-дълбокият изглед на космоса, заснеман някога.

„Днес е исторически ден“, каза президентът Байдън. „Първото изображение от космическия телескоп Webb представлява исторически момент за науката и технологиите“, каза той. „За астрономия и изследване на космоса. И за Америка, и за цялото човечество“, добави той.

Първото изображение от космическия телескоп Джеймс Уеб (горе) показва хиляди галактики, най-дълбокото и контрастно изображение на ранната Вселена, правено някога. Това, което се вижда на снимката са галактики във вида им от времето малко след Големия взрив или преди повече от 13 милиарда години.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Вселена

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори