Три пъти ретрограден Меркурий през 2020

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

В момента най-близката до Слънцето планета се движи директно в Козирог. Но ретрограден Меркурий никога не е твърде далеч. През 2020 г. явлението ще се случи три пъти. И ако искате да си спестите главоболия, ще започнете да се подготвяте отсега.

Когато Меркурий е ретрограден, това означава, че изглежда, че се движи назад в орбитата си от нашата гледна точка на Земята. Всички планети са в ретроград в даден момент, но Меркурий влиза и излиза от това състояние по-често от другите – а в астрологията планетите, които са по-близо до слънцето, имат по-силно влияние върху ежедневния ни живот, отколкото външните за Слънчевата система планети.

Меркурий управлява комуникациите, технологиите, самоизразяването, пътуването и времето. По време на ретроградната му фаза, тези области от нашия живот могат да преживеят някакъв конфликт. Когато планетата върви „ назад“, договори се развалят, технологии отказват, полети внезапно се забавят – или може просто да започнете да ги изпускате.

За пиков пример за ретрограден хаос на Меркурий може да послужи миналия ноември, когато сървър предизвика много хора да получават текстове, първоначално изпратени в деня на Свети Валентин.

Меркурий е ретрограден в различни зодиакални знаци – понякога два в един и същ ретрограден период – в зависимост от това къде се намира планетата в небето по това време на годината. Всеки ретрограден период ще бъде слабо повлиян от характеристиките на знака, в който се появява Меркурий.

Когато Меркурий е ретрограден във воден знак като Скорпион, както беше миналата есен например, интензивните емоции са начело на нашите преживявания. И докато всички ще забележат ретроградния период на Меркурий по един или друг начин, някои хора биха могли да изпитат по-силно влияние от други, в зависимост зодиакалния им знак.

Датите за ретрограден Меркурий през 2020 г. са:
16 февруари – 9 март, в Риби (до 4 март) и Водолей
18 юни – 12 юли, в Рак.
13 октомври – 3 ноември, в Скорпион (до 27 октомври) и Везни

На датите, на които Меркурий е в ретроградност, астролозите ще ви предложат да се опитате да избегнете някакви големи ангажименти, като подписване на договори или започване на пътуване на дълги разстояния. Но това не винаги е възможен вариант. Ако в крайна сметка правите големи промени по време на ретрограден Меркурий, просто го имайте предвид – прочетете този договор изключително внимателно или направете застраховка за пътуване, ако обикновено не я правите.

И накрая, няколко добри новини. Астролозите са склонни да твърдят, че цялата паника над ретрограда на Меркурий е преувеличена. Той се превърна в нещо като астрологично плашило, засенчвайки ефектите на други планетарни ретрогради. (Едва ли чувате някой да говори за ретроградна Венера, нали?) И всъщност ретроградите не са никак лоши и този скандален период дори може да бъде време на растеж.

„Ретроградите са време за преглед, размисъл и преоценка, докато Меркурий управлява вашите нагласи, комуникация и приятелства“, казва астрологът Джесика Ланядоо, автор на „Астрология за реални отношения“. „Имаме намерение да изясняваме вътрешно мислите си в този момент и дори да е досадно, това е полезно събитие“, твърди тя.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори