Учени ще връщат хора от оня свят със замразяване на мозъка

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Специалистите на компанията Humai заявиха, че разработват технология по възкресяване на хора. Американската компания възнамерява да връща хората от оня свят с използването на изкуствен интелект, пише Daily Mail.

Представители на фирмата разказали, че човешкият мозък ще бъде замразяван, след което в него ще се въвежда специален чип. Щом технологиите позволят, замразеният мозък ще се вади от криокамерата и ще се поставя в ново изкуствено тяло, като по такъв начин ще се връща към живот.

Преди смъртта пациентът ще се изучава с помощта на изкуствен интелект – неговият стил на говор, поведението, мислителните процеси, навиците. Тези данни ще бъдат кодирани в чипа и ще бъдат интегрирани с мозъка на починалия човек в специално изкуствено тяло.

Основателят на компанията Humai Джош Боканегра (Josh Bocanegra) разказва пред Popular Science, че компанията възнамерява да събере обширни данни за своите „пациенти“ преди смъртта им с помощта на специално приложение, което се намира в стадий на разработка.

„След смъртта ще замразяваме човешкия мозък с помощта на криотехнологии. Когато технологията бъде разработена напълно, ще имплантираме мозъка в изкуствено тяло – казва Боканегра. – При стареенето на мозъка ще използваме нанотехнологии за „ремонт“ и подобряване на клетките. Технологията за клониране трябва да помогне в това.“

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори