В Китай откриха неочаквано приложение на дронове

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Година след година ставаме свидетели на това колко мултифункционални са дроновете – от изкуствено опрашване в земеделието до участието в шоуто на Лейди Гага на супербоул. Функциите на дроновете са толкова диверсифицирани, колкото е и обществото, което ги създаде. Това важи с още по-голяма сила за Китай, където оборудваха дронове с огнехвъргачки и ги впрегнаха в служба на населението.

Електрическа компания в Китай откри нов и рационален метод за почистване на електропроводите. Вместо да наема хора, които да се катерят и да се мъчат да стигнат до далечния ъгъл, фирмата вече има дронове за изпълнение на тази задача.

13Drone-Image-2

Това може да изглежда опасно, но всъщност е доста по-безопасно от стария протокол. Досега техниците са рискували живота си, катерейки се на височина от 10 метра при опасност от токов удар при всяка стъпка. Жиците на електропроводите са метални и остават незасегнати от пламъка.

11 – килограмовите дронове вече официално направиха огнения си дебют демонстрирайки, че технологиите наистина отнемат работни места, но и подобряват сигурността.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори