Загадъчен разлом се отвори за месец в Уайоминг (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Randy Becker
Антония Михайлова

В американския щат Уайоминг двама ловни водачи открили огромен тайнствен разлом. Ширината му достига 45 метра, а дължината превишава 350 метра, съобщава The Washington Post.

Наблюдателите посещавали мястото на разлома миналия месец и го забелязали, но не му обърнали внимание поради неголемите размери. По време на последното посещение обаче видели, че необичайната пукнатина е нараснала съществено. В района на разлома не се добиват нефт или газ.

Местната преса вече е успяла да произведе сензация от случая, съобщавайки, че разломът може да е предвестник на земетресение или дори предстоящо изригване на Йелоустоун.

Според учените за образуването на дупката са допринесли дъждовете, под тежестта на които почвата е пропаднала. Според експертите явлението не представлява опасност за местните жители.

Не изостава от необичайните природни явления и Русия. Например до село Бованенково в Ямало-Ненецкия автономен окръг се е образувала необичайна дупка. Но според учените тя е възникнала в резултат на пневматичен удар, предизвикан от разлагането на газови хидрати. Подобни явления, както отбелязват експертите, се наблюдават в прочутия Бермудски триъгълник.

Продължава да расте и друга дупка на територията на Русия. Тя се намира в Соликамск и вече има гигантските размери 120 на 125 метра. Според изследователите пропадането на земята тук се е случило поради изместване на пластовете на почвата при трусове, разтърсили района в далечната 1995 година.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори