5 невероятни открития, които науката не може да обясни

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

©Learning mind
Димитър Димитров

Много от реалната история на човечеството е загубена заради превеждането на различни документи или липсата на такива. Позволили сме го, защото приемаме уменията, които научаваме всеки ден, за даденост и смятаме, че те ще се пренасят автоматично.

Независимо какви са причините да имаме бели петна в историята си, постоянно правим открития, които ни карат да се замислим на какво са били способни нашите предци.

Много различни открития от последния век са удивявали и продължават да удивяват учените. Ето няколко примера за невероятни артефакти, които малко по малко разкриват загубената ни история.

Камъкът със символи

©Learning mind

© Learning mind

На камъка със символи, чиито елементи са на 270 милиона години, има много интересен надпис. Това са китайски символи, които в превод означават „Китайската комунистическа партия се срива“. Въпреки че надписът се вижда ясно, няма следи от човешка намеса при създаването му.

Багдадската батерия

©Learning mind

©Learning mind

Батерии, открити в Куджут Рабу (Ирак), са можели да генерират малък поток електричество. Интересното е, че са на 2000 години. Това е невероятно, имайки предвид, че според историята първият човек, който изобретява машина, произвеждаща статично електричество, е Ото фон Гуерике (Otto von Guericke) през 1660 година.

Ръкописът на Войнич

©Learning mind

© Learning mind

Най-невероятното нещо около тази известна мистерия е, че не можем да свържем ръкописа с никой културно-исторически период, следователно човечеството няма представа за произхода му. Надписите не приличат на никой език на планетата. Има теории, че ръкописът е дело на извънземни.

Гигантските динозавърски яйца

©Learning mind

©Learning mind

Огромните фосилизирани яйца на динозаври са открити в Русия и са на около 60 милиона години. Не знаем какво е щяло да се излюпи от тези яйца, но основното предположение е, че са на влечугоподобни динозаври.

Механизмът от Антикитера

©Learning mind

©Learning mind

Невероятното устройство, което е на над 2000 години, изисква технологично развитие, което сегашната история отрича предците ни по онова време да са имали.

Някои от нас виждат вдъхновение и надежда в подобни артефакти, а някои не са запознати с тайните, които пази историята ни. Дали хората в миналото са били подпомагани от по-висши организми? Възможно ли е да е съществувала човешка цивилизация, която е била по-напреднала от сегашното ни развитие?

Learning Mind

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори