Безсмъртието ни е обещано за 2045 година

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Вече сме писали за руския милиардер Дмитрий Ицков, който има идеята да ни прави киборги. На конференцията „Глобално бъдеще”, която се провежда този уикенд в Ню Йорк, 32-годишният магнат е решил да представи роботизирано копие на собствената си глава, създадена от пионера в робототехниката Дейвид Хенсън.

Припомняме, че Ицков е основал проект с името „Инициатива 2045”, чиято цел е да замени човешкото тяло с т.нар. аватари – небиологични носители, съдържащи информация от мозъка, – и по този начин да продължи човешкия живот с хилядолетия. Ицков признава огромните мащаби на такава задача, но смята, че тя може да се осъществи към средата на столетието.

Изкуствената глава се привежда в действие от 36 двигателчета, способни да пресъздават разнообразни изражения на лицето. Ицков планира да разработи цяло изкуствено тяло, което да имитира човешкото. Идеята на милиардера е заинтересувала учените от Харвард, от Масачузетския технологичен институт, Калифорнийския университет в Бъркли и други научноизследователски институти.

Очаква се на конгреса „Глобално бъдеще 2045” да се обсъждат и различните социални и етични аспекти, свързани с безсмъртието.

Подробностите за проекта на Ицков може да си припомните тук.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори