Кръгъл дървен смартфон ще ни връща в реалния свят

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Monohm
Антония Михайлова

Кръгъл дървен смартфон е наричан от създателите си устройство на бъдещето. Джаджата Runcible щяла да помогне на хората да се върнат в реалния свят.

На технологичната изложба MWC 2015, която започва на 2 март, ще бъде представен един от най-странните смартфони. Разработчиците вече показаха негова снимка и разказаха за функциите и характеристиките му. Смартфонът е кръгъл, едната му страна се заема от екран, а другата – от дървен капак с обектив на камера по средата.

Смартфонът ще работи с операционна система Firefox OS и ще държи заряд на батерията около четири дни. В качеството на протектор към него се предлага капаче с верижка, която засилва сходството му с джобните часовници. Създателите подчертават, че телефонът ще бъде по-евтин от други модели, без да уточняват за каква ценова категория става дума.

Това, което се явява недостатък в други смартфони, тук се представя като преимущество. Поради нестандартната форма на екрана той ще има минимум приложения, пише CNet. Смартфонът може да звъни, да приема съобщения, да влиза в интернет и да снима, но в него няма да има такива стандартни приложения, като например Instagram.

„Формата на смартфона има дълга история – представете си, че държите в ръце магически камък, компас или пудриера. Дизайнът на Runcible е разработен така, че да върне на джаджите изяществото на джобните часовници“, казва генералният директор на компанията Monohm Обри Андерсън.

Създателите твърдят, че новата джаджа ще помогне на хората да се върнат в реалния свят – поради неудобствата на използването хората повече ще общуват на живо и по-малко ще гледат в екрана. Остава въпросът струва ли си за тази цел изобщо да се купува смартфон.

Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори