Можем да живеем до 500 години, твърди Google Ventures

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Президентът на Google Ventures Бил Мерис заяви пред агенция Bloomberg, че смята за възможно удължаването на човешкия живот до 500 години благодарение на откритията в медицината и развитието на биомеханичните технологии.

„Ако днес ме питате, възможно ли е да живеем до 500 години, ще ви отговоря: „Да!“ – заявил той. – В областта на науката за живота има инструменти, позволяващи да се постигне това, за което само сте мечтали. Просто се надявам да живеем достатъчно дълго, за да не умираме.“

Мерис разказал, че Google Ventures не планира да се отказва от инвестиции в технологични компании. Сред проектите, поддържани от Google Ventures, влизат услугата за повикване на такси Uber, производителят на термостати за жилищни и офисни помещения Nest Labs и разработчикът на софтуер Cloudera. В същото време президентът на Google Ventures отбелязва, че съществува възможност да се направи „повече“.

В Силициевата долина има много милиардери, но в края на краищата ние всички се отправяме на едно и също място. Избирайки между това, да направите много пари и да намерите начин да сторите така, че хората да живеят по-дълго, какво бихте избрали?“, пита той.

Бил Мерис е изучавал неврология в американския Мидълбъри колидж и се е занимавал с невробиологични изследвания в университета Дюк. В Google Ventures, създадена през 2009 година, Мерис се явява президент и един от партньорите.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Еврика!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори