Основателят на AMAZON Джеф Безос: Гответе се за производство в Космоса!

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Основателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос отправи предложение до акционери и инвеститори за започване на подготовка за изнасяне на тежката промишленост в космоса. Според него, преходът може да се осъществи до няколко века години. Безос вярва, че това е начинът да бъдат съхранени земните енергоресурси, пише Recode.

Производство, изнесено в космоса, ще има на разположение неограничена слънчева енергия. Тя трябва да се използва за индустриални цели. Милиардерът смята, че на Земята трябва да има само жилищни площи и лека промишленост. Безос е убеден, че мястото на заводите е именно в космоса, а не на други планети, които човечеството ще колонизира.

В началото на тази година компанията Blue Origin, собственост на Безос, успя да извърши за първи път успешен полет с ракета за многократна употреба New Shepard и капсула със същото име, предназначена за суборбитални полети. Тестовете бяха проведени на 22 януари на полигон в Тексас. Капсулата New Shepard и едноименната ракета излетяха вертикално и достигнаха височина от 101,7 км.

През септември 2015 г. Джеф Безос заяви плановете си за космически изследвания. В началото чрез Blue Origin той планира да инвестира $ 200 милиона в производството на космически кораби и в базата на ВВС на САЩ в Кейп Канаверал. За разлика от своя конкурент Елон Мъск (собственикът на Tesla), Безос изключително пестеливо информира пресата за своите планове за изследване на космическото пространство.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори