Поведението на далечна звезда става все по-странно

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

  • 8 август 2016 г. в 09:16 Последна промяна:
    8 август 2016 г. в 09:16

Странното и необичайно поведение на далечна звезда доведе учените до теорията, че чуждоземна технология натрупва енергия от нея. Става въпрос за звезда KIC 8462852, наречена още звездата на Таби. Тя трепти и се затъмнява по непознат и необясним начин. Звездата е била изучавана през последните 4 години с Телескопа Кеплер. Установено е странно вариране на осветеността й, което понякога намалява с до 20%. За времето на изследването е установено и цялостно намаляване на светлината, идваща от звездата с 4%.

Това което наистина ни изненада беше колко бързо се случи това не линейно затъмняване на звездата. Прекарахме доста време, за да се опитаме да установим, че това не е реално, но не успяхме,

казва водещият изследването астроном Бен Монтет.

Поведението на звездата Таби не е ново явление. Учените са я забелязали за първи път още през 19 век. Изследване достига до извода, че за 100 години звездата е станала с 19% по-тъмна. На базата на тези открития се появи и странната теория, че затъмняването и неравномерното трептене може да се дължи на чужда цивилизация, която със супер технология „изсмуква“ енергия от звездата на Таби.

Все пак има и други обяснения за странното поведение на звездата. Неравномерното трептене може да се дължи на бързо въртене на звездата, която има неправилна форма. Това поведение може да се дължи и на гравитационно затъмнение и неравномерно въртене по разминаваща се орбита.

Каквато и да е причината за странното поведение на KIC 8462852, тя си остава мистерия засега.

Категории на статиите:
Вселена

Коментари

  • БАХ МААМУ

    мйбжх 8 август 2016 21:56 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори