Първият в света горски град ще бъде изграден в Китай

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Горският град ще се бори срещу замърсяването на околната среда и се изгражда в момента в провинция Гуанг Кси. Дизайнът на града е създаден от архитектурното бюро Stefano Boeri Architetti, което изработва „зелени“ проекти по цял свят.

forest-city-5

Във футуристичния Горски град ще живеят около 30 000 души. Градът ще бъде покрит от зеленина, като ще има около 40 000 дървета и общо над 100 вида растения. Зеленият филтър на града ще абсорбира над 10 000 тона въглероден двуокис и други 57 тона замърсители, като ще произвежда около 900 тона кислород годишно.

forest-city-6

В резултат на това, „Горският град“ ще помогне за намаляване на средногодишната температура, ще подобри качеството на въздуха в околността, ще бъде шумова бариера и ще подобри като цяло биоразнообразието в района.

Градът ще използва изцяло възобновяеми енергийни източници, основно геотермална и слънчева енергия. Новият Горски град ще разполага с търговска зона, резиденциална зона, две училища, болница и ще бъде свързан с най-близкия областен град Лио Джоу с бърз релсов електрически транспорт. В града ще се движат само електромобили.

forest-city-7

Проектът трябва да бъде завършен и градът населен към 2020 г.

Категории на статиите:
Футурология

Коментари

  • Disfunzione Erettile Commander Du Propecia [url=http://cheapvia50mg.com]online pharmacy[/url] Propecia Time Results Hair Loss Buy Zithromax Online Overnight Shipping

    Ronneve 4 октомври 2017 13:02 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори