Секс с жената или с любовницата?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Сексът с любовницата е свързан с риск от преждевременна смърт. До този извод неочаквано са стигнали професори от Флорентинския университет. След продължителни изследвания учените са направили заключение, което може да се отрази положително на мъжката вярност и на здравината на съпружеските двойки.

Оказва се, че рискът мъжът да умре по време на секс с любовница е много по-висок, отколкото при интимна близост със съпругата си.

До тези интересни изводи специалистите са стигнали, след като получили отчети от лекари. Въз основа на тях те са провели редица изследвания. Учените се интересували от следните въпроси: как се отразява изневярата върху здравето на мъжа и съществува ли риск от смърт по време на секс.

Особено внимание професорите отделили на извънбрачните връзки. Според специалистите, които изучавали тези въпроси в продължение на дълго време, страничните отношения имат няколко аспекта – психологически, физиологически и сексуален.

Както обясняват психолозите, по време на изневяра мъжът преживява силен стрес. И точно нервното напрежение може да го погуби. На подсъзнателно ниво стресът предизвиква чувство на вина и угризения на съвестта.

Учените твърдят, че страхът, че няма да отговори на очакванията на новата партньорка, също присъства в мъжкото подсъзнание. Всички тези причини в комплект могат да провокират редица сърдечносъдови заболявания, които на свой ред рано или късно да доведат до инфаркт или инсулт.

Романтичните вечери с любовницата непосредствено преди правенето на секс с нея също провокирали многобройни заболявания и неразположения. Учените го обясняват с това, че мъжът, който иска да си прекара добре, престава да следи с какво се храни и отдава предпочитания на „тежките софри” и обилното количество алкохол.

Специалисти от Германия са подкрепили италианските си колеги. Немските учени са изяснили, че в 30% от случаите причина за внезапната смърт по време на интимна близост с любовницата е атеросклероза, провокирана от нервно напрежение, мазна и обилна храна, преумора и излишно количество алкохол.

Означават ли изводите, че докторите съветват мъжете да правят секс само със собствените си жени, може да реши всеки за себе си. Вероятно, ако мъжът иска да живее дълго, най-добре е да си има постоянна партньорка и да й бъде верен.

Източник:  Scoop.it

Категории на статиите:
Синя луна

Коментари

  • А при жените важи ли ? Май е писано от жени !

    Nikolay Petrov 12 октомври 2015 11:18 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори