Сексуалната активност расте зиме и лете

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Clare Bloomfield / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Европейците и американците най-много се интересуват от секс в началото на лятото и през декември-януари, сочи ново изследване. Учени са анализирали ключовите думи, които хората търсели в Google, в продължение на три години и открили, че всяка година количеството търсения по ключови думи, свързани със секс, достига своя пик през юни-юли и отново се покачва в разгара на зимата.

„Тази тенденция остава неизменна. Пиковете на активност в търсенето се наблюдават точно през тези месеци година след година”, казва Патрик Марки, професор по психология в университета „Виланова” в Пенсилвания.

Марки подчертава, че още не е напълно ясно защо се наблюдават именно два пика на сексуален интерес. Вероятно колкото повече хора се намират около нас, толкова повече се интересуваме от сексуалния аспект на живота. В летните месеци настъпва активиране на обществената дейност, а декември е време за празнична суета и тълпи от хора по магазините.

Предишни изследвания на датите за раждане на деца също предполагат наличието на такива пикове на сексуалната активност, особено през декември. Според учените една от причините е естествената тенденция за раждане в края на лятото или началото на есента.

Експертите дават като обяснение и ежегодните промени в качеството на спермата и хормоналните колебания. Специалистите провели изследване в периода януари 2006 – март 2011 г. В качеството на ключови думи те изучавали и броя запитвания за неутрални думи като „куче” или „предно стъкло”. За всяка дума използвали онлайн инструмент, който показвал процентното увеличение на търсенията спрямо нормалната тенденция.

Изследователите открили, че търсенето на ключови думи, свързани с проституция, се е увеличило с 2,78%, а на думите, свързани с намиране на потенциален партньор – с 5,67% през януари и юли.

„Тези малки процентни съотношения всъщност са огромни числа, ако се отчита, че всекидневно търсачките работят с няколко милиона запитвания”, добавя Марки.

Източник: myhealthnewsdaily.com

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори