Най-първият сред първите

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Знакът на началото на действието означава нов цикъл в личното развитие, агресивност и праволинейност. Неговото кредо е „Аз съм”. Преизпълнен е с кипяща енергия и ентусиазъм. Като кардинален знак Овенът през цялото време си поставя задачи, които го интересуват, докато не изчезне очарованието им.

Хората, родени под знака на Овен, изпитват вътрешна потребност да се отстояват в живота. Не им е достатъчно да поговорят за проблемите, те ги разрешават. И ще постигнат много, ако започнат да разсъждават. Тяхната импулсивност и неспособност да се вслушват в съвети може да ги постави в трудни ситуации.

Заради тяхната нетърпеливост те не довеждат нещата докрай и оставят на другите да го направят. Понеже са много честолюбиви, навсякъде искат да са първи и най-добри. Овенът е природен водач. Славата и признанието за него са по-важни от парите и удобствата. Но докато се стреми към авторитет и господство, може да стане агресивен и да прибегне към крути мерки вместо към дипломация и разум. И ако не му достигат разум и опит, може да се получи някоя глупост.

Овенът черпи сили от своята непоколебимост. Неуспехите не го обезкуражават и винаги търси нови възможности. Трябва обаче да се учи на любезност, приветливост и умение да анализира постъпките си. Високоразвитите Овни имат голяма сила на волята, уверени са в себе си, имат духовни способности за възстановяване на силите – това им е дар от Слънцето, което е в най-силна позиция в знака Овен.

Управител – Марс

Принцип на знака – Инициатива, активност, предприемчивост

Овенът е майстор на започването на дела от всякакъв вид и род. Решенията си взима практически мигновено и мобилизира всичките си сили. Това е знак, като никой друг ориентиран на победата над другите. За Овните са характерни две състояния. В първото той – завладян от някаква идея, се бори за нейното незабавно въплъщение. Адреналинът му в кръвта е повече от достатъчно, енергията увлича него и околните. В тези моменти е направо опасно да се намирате на пътя му. Ще ви прегази дори без да ви забележи.

Овенът прекрасно вижда целта и не се стряска от никакви препятствия. Действията му са спонтанни и ако целта му е покорена, той известно време се наслаждава на плодовете на собствените си усилия. После обаче, както си тържествува блажено, настъпва период на апатия, когато той възстановява силите си. Да го мръднете от мястото му в такива периоди, е меко казано трудна работа. Самоувереността не е проблем на този знак, понеже той избира цели, които максимално отговарят на издигането на жизненото му равнище.

Овенът е любител на всичко ново и на всякакви рискови начинания. Не го плашат несгодите, очакващи пионерите и първооткривателите. В екстремни условия се разкриват с пълния си блясък неговите таланти. Ентусиазмът на Овена може да увлече след себе си всички околни. Девизът му е: „Важното е да се започне, пък после ще видим…” Поради това резултатите от неговите действия често преминават по сценария: „Каквото повикало, такова се обадило”.

В повечето ситуации поведението му е достатъчно откровено. Казва това, което му е на душата, в редки случаи ще премълчи. Ако нещо или някой му харесва, Овенът открито ще изрази своите чувства. Като любовник е пламенен и страстен. Но в случай че още в първия момент неговите усилия не се оценят по достойнство, той е в състояние бързичко да се превключи на друг обект. Изобщо постоянството и домашарството не са негова страст, затова и тихият семеен живот му внушава откровен ужас.

Овенът винаги иска да бъде в главната роля, затова и в семейството често заема централно положение и постоянно организира за своето домочадие различни походи, екскурзии, вечери навън и т.н., така че да не остава място за скука и еднообразие.

Светли страни:

  • енергични и изобретателни;
  • новатори и пионери;
  • уверени в себе си, пълни с ентузиазъм;
  • находчиви и динамични.

Тъмни страни:

  • егоистични и избухливи;
  • импулсивни и нетърпеливи;
  • смели до безразсъдство.

На Овена винаги му е трудно да отстъпи и това в отношенията му с околните често води до конфликти, в които обаче той се чувства в свои води. За него е характерно черно-бялото възприемане на света, зад което прозират нюансите. И все пак, ако Овенът играе на ваша страна, бъдете сигурни, че ще се бори докрай. Той е сигурен и верен приятел. Силните му страни са инициативност, безстрашие, ентусиазъм и самостоятелност.

Знакът на действието, който започва в деня на пролетното равноденствие – 21 март – е начало на зодиакалния кръг и като следствие е родоначалник на много нови начинания. Младите Овни са импулсивни, амбициозни, пълни с енергия и ентусиазъм. Овните са пионери в много сфери, открити са за нови идеи и са привърженици на личната си свобода. Проблемите не ги плашат, те ще се втурнат с всички сили към целта и ще предпочетат да пробият всяка стена с челото си. Е, ако препятствията не поддават, може да загубят търпение и да се обърнат в обратната посока – може пък там да им провърви.

Овните са лидери и проявяват продължителна загриженост към подчинени и съратници. Те са много отговорни, но не желаят да се подчиняват на никого и няма да тръгнат срещу своите убеждения. Той си има своя истина за нещата. Огромният запас от енергия го прави агресивен и неспокоен, но и упорит. Няма да държи нищо в душата си и ще си каже каквото му тежи право в очите. Дори ще го изкрещи.

В личните отношения Овните са прями и откровени и са щедри и ентусиазирани приятели. В сексуалния живот Овенът е страстен и в същото време – взискателен. Той ще пришпорва чуждата мудност или умереност в чувствата. В някои случаи може да стане същински Дон Жуан, тъй като един от девизите му е „Дойдох, видях, победих”. И след това препуснал… Завоеванията са основна черта на Овена, затова му е много важно да си завоюва „приза” в упорита борба. Иначе не е интересно. От всички знаци на Зодиака няма да откриете по-самоотвержен родител, който ще застане като планина зад децата си.

Важно е Овенът да насочва енергията си към съзидание и новаторство, в противен случай може да започне да проявява агресия към другите, особено към близките си. Негативните емоции, самосъжалението, разочарованията правят Овена прекалено избухлив и раздразнителен човек. Но тъй като едно от основните му качества е прямотата, ще се умори също толкова бързо, колкото се е и подпалил. Не помни дълго обидите и не таи злоба (ще разберете на секундата, в която ви се е обидил).

Още една хубава черта на Овена е неговият оптимизъм. Той не губи присъствие на духа в най-сложни ситуации, съобразителен е и доста изобретателен. Но понякога вярата му в доброто може да забуксува, а оптимизмът да му се струва безразсъден. Но Овните, които разчитат на себе си и често надценяват собствените си сили, може да не забележат явната опасност и да предприемат неоправдан риск.

Силата на духа е основата на неговото преуспяване и е същност на неговия характер. Трудно можете да си представите Овен, изцяло потопен в домашното стопанство или да води тих спокоен живот. Овенът е лидер и шампион и още от най-ранно детство се старае да проявява упоритост, търси нови идеи и приключения.

 

ПРОБЛЕМИ И ТЕХНИТЕ РЕШЕНИЯ

ПРОБЛЕМ: Започвате много проекти и не ги довеждате докрай. Партньорските ви отношения може са конфликтни.

РЕШЕНИЕ: Добре е да се учите да чувате и другите. Освен това ще е идеално, ако вашата роля се сведе до генератор на идеите – можете да ги предлагате и да сте източник на вдъхновение на другите. Прекрасни сте в качеството на „пробивна сила”.

ПРОБЛЕМ: Понякога сте непоследователни и нямате ясна посока. В резултат мислите ви са хаотични и не водят до конкретен резултат.

РЕШЕНИЕ: По-често слушайте сърцето си – кое ви харесва повече и към кое ви тегли душата. Старайте се да се заемете именно с това и да доведете докрай всички започнати неща.

ПРОБЛЕМ: Околните не възприемат съветите и действията ви заради прекалената ви разгорещеност и прибързаност.

РЕШЕНИЕ: Ако наистина сте прави, в крайна сметка съветите ви ще се приемат. Но все пак опитайте да поднесете своята позиция по-дипломатично и да се поставяте на мястото на другите.

ПРОБЛЕМ: Бързо се палите и сте инициатори на конфликти и грубо отношение.

РЕШЕНИЕ: Бройте поне до десет, преди да се изкажете. Първоначално си изяснете станалото, а после действайте.

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори