Комбинацията от енергийни напитки плюс алкохол е толкова опасна, колкото кокаина

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Консумацията на енергийни напитки в комбинация с алкохол е толкова опасна, колкото употребата на силни наркотици от клас А като кокаина, пише в. „Дейли мирър“.

Този микс оставя трайни следи при подрастващите, които в по-късен етап ще имат затруднения в психичните механизми на възнаграждението и по-трудно се правят с дрогата и пиенето.

Тези, които смесват енергийни напитки с алкохол на по-късен етап, ако преминат на кокаин, ще имат нужда от по-големи количества от тази дрога, за да ги докара до желаното състояние.

Рихард ван Рейн, автор на изследването, констатирал, че даването на енергийни напитки на опитни мишки не ги карало да пият повече алкохол. Но когато високите нива на кофеин бивали смесвани със спиртни напитки, гризачите показвали физически и неврохимични признаци, близки до тези на мишки, приели кокаин.

Рихард Рейн от университета „Пардю“ в САЩ предупреждава, че опасната комбинация се получава само при смесване, докато при отделна консумация тя не е налице.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Здраве

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори