Книга за климатична конспирация прати метеоролог в принудителен отпуск

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

В Европа се разгаря нов скандал с фалшификация на данни. Този път става дума да умишлено изкривяване на информация за времето и измененията на климата. Първа жертва на скандала е най-известният водещ на прогнозите във Франция Филип Вердие.

Той е изпратен в принудителен отпуск, след като в своя книга обвинил известни климатолози и политически лидери в това, че „вземат света за заложник, използвайки съмнителна информация за измененията на климата“, съобщават The Local и Радиовести FM.

Решението е взето от държавния тв оператор France Télévisions.

Вердие се е прочул благодарение на вечерните си прогнози за времето по тв France 2, а предаванията му са наблюдавани от около 5 млн. зрители. „Мосю Метео“ изчезнал от ефира след анонсиране на новата му книга.

В рекламно видео водещият казва: „Всяка чер се обръщам към 5 милиона французи, за да си поговоря с вас за вятъра, облаците и слънцето. Всъщност има нещо важно, много важно, което не мога да ви кажа, тъй като за него няма нито време, нито място. Ние сме заложници на планетен скандал, свързан с измененията на климата – бойна машина, чиято цел е да ни държи в страх.“

Филип Вердие се явява лице на France 2, що се отнася до времето, и досега никой не го е приемал за скандален журналист. Но книгата му наистина съдържа информация, която във Франция вече се нарича сензационна, разобличаваща и способна да промени много неща, включително в държавната система на Франция.

Петата република отделя много внимание на въпросите за климатичните изменения в света и още тази година ще посрещне международна конференция по този проблем. На нея е и посветен изводът на книгата, в която например се разказва, че чиновниците, както се изразява авторът, „брутално орязват цялата информация“, която по някакъв начин противоречи на изводите, появяващи се ежедневно на страниците на медиите и звучащи от екраните на държавните канали.

Например, по официални данни, ако не се съкрати количеството изхвърляни във въздуха въглеводороди, то в близко време средната температура в света ще нарасне с около 5 градуса, което ще доведе до катастрофални последствия.

Според метеоролога хората биват плашени, за да се страхуват от всичко и държавата да харчи повече пари за екология. Всъщност, смята Вердие, това не такъв голям проблем. Освен това за Франция – обратно, това е положителен момент. Например той казва, че по-топло време ще привлече още повече туристи във Франция, а това е много сериозен източник на доходи за държавата.

Вердие обяснява, че колкото и да е странно, във Франция ще намалее смъртността, че хората ще плащат по-малко пари за електричество и накрая – това ще доведе до по-добри реколти от грозде за виното и шампанското и ще донесе допълнителни доходи и за обикновените французи.

Но както отбелязва Филип Вердие в своята книга, съществува табу за подобни разсъждения от страна на политиците, а, естествено, той не може да говори от екрана на телевизора за това и е решил да издаде книга.


TEASER OFFICIEL – CLIMAT INVESTIGATION… by Editions_Ring

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Климат

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори