Морски пехотинец разказва за скрита база на НЛО под Гуантанамо

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Wikipedia
Мегавселена
  • 12 март 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    12 март 2016 г. в 09:11

Под Гуантанамо се крият пришълци, твърдят изследователи. За първи път НЛО били забелязани да излитат от „голяма подводна база на пришълци“ близо до Гуантанамо преди почти 50 години, в съответствие със заявленията на американски моряци.

В докладите на офицери от военноморската база Гуантанамо от 1968-1969 година, се съобщавало за визуално наблюдение на огньове в тъмнината и мащабно движение на НЛО около базата.

В документите се отбелязвало, че размерите на обектите варират от 15 до 30 метра. Интервю с един от бившите военни е публикувано на портала Mutual UFO Network (MUFON), който се смята за „най-голямата организация по разследване на НЛО в света, съобщава Inquisitr.

Според интервюто на американските военни, което всяка вечер наблюдавали НЛО, им било забранено да обсъждат това публично.

„Всичките ни морски пехотинци бяха поразени от изключителната активност на НЛО като над самата база, така и около нея – заявил един от свидетелите. – Практически всяка нощ НЛО летяха над главите ни на височина под 100 метра“.

Морският пехотинец, чието име не се споменава, получил заповед да следи района, когато за първи път видял „марсианските кораби“. По думите му това не били ярките „чинии“, които обикновено се показват по филмите.

„Повечето от тези НЛО бяха приблизително между 50 и 100 фута в диаметър, но с невъоръжено око бяха едва забележими поради бледия, тъмен корпус, който имаше само малка червена светлина в задната част“, казал той.

По думите на военния всички тези обекти пред очите му излитали или влитали в океана. Освен това след гмурването на малките НЛО във водата започвали да се движат големи сини светлини. Той предположил, че в Гуантанамо трябва да има голяма подводна база на НЛО.

Свидетелят си спомнил също за едно събитие, което по думите му било „най-завладяващото“, съобщава Open Minds.

Около седем часа вечерта бившият морски пехотинец открил зад караулното на самата земя огромен бял облак със сини мигащи светлини в центъра. Той повикал другарите си, но след известно време сержантът разгонил групата, наблюдаваща обекта.

Те отишли зад казармата, откъдето наблюдавали как офицери от разузнаването донесли апаратура, подобна на снимачна, и в продължение на три часа провеждали манипулации, без да правят опит да се приближат към обекта. След това НЛО-то мигновено излетяло, подобно на изстрел в тъмнината.

Миналата година бивша служителка на НАСА заявил, че в агенцията крият цяла серия наблюдения на НЛО под кодовото име „Дядо Коледа“.

Разсекретилата тези данни Дона Хеър твърди, че НЛО са следили всички кацания на космически апарати на повърхността на Луната.

През 1968 година по поръчка на ВВС на САЩ Колорадският университет организирал група от 37 експерта под ръководството на специалиста по атомна енергия Едуард Кондън. Докладът на групата „Научно изследване на НЛО“ бил разгледан от специален комитет на Националната академия на науките на САЩ и публикуван в началото на 1969 година.

В него подробно са анализирани 59 съобщения за НЛО, макар че по това време били събрани 12 618 такива съобщения. В „Заключението“ Кондън категорично отхвърля „извънземната хипотеза“ и препоръчва да се прекрати по-нататъшното изучаване на проблема.

Като цяло до такива изводи като на Комисията Кондън са стигнали и други комисии, изучаващи съобщения за НЛО. Във Франция това е била Групата за изучаване на неидентифицирани аерокосмически явления, работила от 1977 г. В СССР подобно заключение са направили група експерти, работещи по темата „Мрежа“ на Министерството на отбраната и Академията на науките (1978−1990).

Все пак се отбелязва, че на отделни добре документирани наблюдения на НЛО изследователите така и не могли да дадат изчерпателно научно обяснение.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори