НАСА и видео платформата Stream ще излъчват на живо пълното слънчево затъмнение на 21 август

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

НАСА
Ивайло Красимиров

НАСА и видео платформата Stream обявиха, че ще пуснат стрийминг на живо на пълното слънчево затъмнение, което ще може да се наблюдава това лято, на 21 август. Нещо повече, гледката ще бъде снимана от височина 30 километра (100 хиляди фута) над земната повърхност.

Това ще стане с помощта на система повече от 50 височинни балони с прикрепени към тях камери.

От Stream прогнозират, че видеото ще бъде гледано дори от повече хора от тези, които наблюдаваха кацането на ровъра Кюриозити на Марс през 2012: тогава имаше повече от 100 милиона гледания на всички платформи.

НАСА ще допълва картината от балоните с изображения от своите космически слънчеви обсерватории и няколко телескопа на земята.

За първи път пълно слънчево затъмнение ще бъде предавано от такава голяма височина, въпреки че миналата година 163 -та пътници на Alaska Airlines имаха късмета да видят слънчево затъмнение от борда на самолета на 11 хиляди метра височина.

Все пак за първи път ще бъде предложен видеострийминг с безпрецедентна гледка на най-широка аудитория. Балоните елиминират риска от лошо време в същия ден – ще бъдат разположени на различни места, високо над всякакви облаци, които могат да развалят гледката.

Пълно слънчево затъмнение се наблюдава, когато Луната и Слънцето застанат в една линия на небето, така че Луната блокира напълно слънчевата светлина, потапяйки определа зона на Земята в тъмнина. За първи път от 99 години пълно слънчево затъмнение ще бъде толкова видимо в Северна Америка (САЩ) както на източния, така и на западния бряг.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Явления

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори