Пускат автономни корабчета по каналите на Амстердам

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

По емблематичните канали на Амстердам в скоро време ще плават съдове от нов вид – автоматични кораби без капитан, които ще превозват хора и стоки, предава Франс прес.

Първите прототипи на Roboats, съчетание от английските думи за робот и кораб, ще бъдат пуснати на вода догодина, увериха учените от Масачузетския технологичен институт /МТИ/ и Амстердамския институт за напреднали градски решения.

Тези плавателни съдове ще могат да образуват и мостове по поръчка, като тяхното сглобяване ще изисква само няколко часа. По този начин ще се облекчат задръстванията, увери Карло Рати от МТИ. 5-годишният проект е на стойност 28 милиона долара.

Специалистите изтъкват, че безпилотните кораби ще предложат невероятен брой нови възможности. Те ще могат да почистват каналите от плаващите по тях отпадъци и да се справят с 12-те хиляди велосипеда, които всяка година попадат във водите им.

С повече от 165 канала по протежение на повече от 100 километра, Амстердам е идеалното място за тестване на проекта Roboat, уверяват учените.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментари

  • secured and unsecured loans
    90 day loans
    payday cash advance loans

    Lucienne 26 септември 2017 20:06 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори