Секс? Звучи забавно…

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Yuri Arcurs | Dreamstime.com
Антония Михайлова

Независимо от факта, че човечеството се развива технологично, ние слабо се отличаваме от предците, що се отнася до влечението към противоположния пол. Във връзка с интереса на хората към темата за секса е трудно да се надяваме, че поредната публикация със „секс” в заглавието ще ни разкаже или покаже нещо ново от този аспект на взаимоотношенията между двата пола.

Но неуморните изследователи не мирясват да копаят в различните смисли на тази дума и да изваждат на повърхността интересни факти, които не изглеждат толкова банални. И все пак, ако вече знаете всичко, бъдете снизходителни към тези, които за първи път ще прочетат написаното. Колкото до спорните аспекти в някои от представените в статията факти, адресирайте претенциите си към „американски източници”, откъдето е взета тази информация. И така, ето ги 10-те забавни факти за секса.

Средна честота на правенето на секс – два пъти седмично

Надяваме се не ви обижда изразът „правене на секс” вместо „правене на любов”. Когато става дума за честотата, изглежда, всеки израз има своето място, тъй като средната честота на правенето на секс е основно техническа величина (макар и да засяга в известен смисъл духовната сфера от взаимоотношенията).

И така, да започнем с ненавистната фраза: „Учените изчислиха, че…” Не се сърдете, точно така си е – учените изчислиха, че честотата на правене на секс е два пъти седмично.

„Що за глупост”, ще възрази възмутено някой хиперсексуален мачо, гушнал и в този момент своята партньорка нимфоманка. Веднага му казваме, че тук става въпрос за средни данни, тъй като към неговите възможности за два пъти на ден се прибавят възможностите на по-възрастен индивид за два пъти в годината, а след това получените числа се разпределят за целия живот. И не забравяйте нежния пол. Нея винаги може да я заболи главата точно когато искате да демонстрирате мъжки възможности.

Кой е определил тази средна честота на правене на секс? Кой друг, ако не компанията Durex, производител на презервативи. Специалистите от компанията са установили, че средното количество на половите актове на година при средностатистическа двойка не надвишават 103 контакта. Тоест 1,98 пъти в седмицата, или 0,28 пъти на ден. Ако мъжът има възможности над статистическите, то той само може да бъде поздравен. Както и партньорката му. Или той има няколко? Тогава става ясно защо „0,28 на ден” не е неговият показател.

Пълните мъже дълго не свършват

Строен и висок мачо с напомпани мускули или оплешивяващ пухкав любител на бирата и мазната храна? На кого симпатичната свободна жена ще обърне внимание, как мислите? Кого ще избере за свой сексуален партньор? Само си мислите, че отговорът е очевиден (ако, разбира се, не се сравняват финансовите възможности на двамата конкуренти). Жената ще избере първия претендент, но… грешите, както смятат турски учени. Оказва се, че не всичко е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед.

Цяла година турските учени сравнявали сексуалната активност на отделни мъже, като отчитали индекса на телесната им маса. Резултатите удивили всички – половият акт с по-пълни мъже продължавал средно със 7,3 минути повече, отколкото секса с мускулестия мачо. Жени, замислете се! Това не са празни думи, тъй като резултатите на изследователите били публикувани в лондонското научно списание Nature. Освен това учените успели научно да аргументират своето откритие, обосновавайки по-дългия секс на по-пълните мъже с наличието в организма им на по-високи дози от женския хормон естрадиол. Този хормон блокира някои мъжки хормони и отсрочва настъпването на оргазма.

Оралният секс – отлично средство
срещу сутрешното гадене на бременните

След като прочетохте това заглавие, сигурно ви се иска веднага да зададете въпроса: бременните да получават или да доставят орално удоволствие? Мъже, въоръжете се с търпение. Изследването, което навело учените на този извод, било проведено с представители на вашия пол. Следователно срещу сутрешно гадене на бременните им се предлага да доставят орално удоволствие на своите мъже. Изглежда, че съпругата на Гордън Гелап – американски психолог, който провел изследването, по това време била бременна и редовно му отказвала секс…

Както и да е, Гелап си има своя теория, обясняваща ползата за бременните жени от това толкова приятно за мъжете сутрешно действие. Гордън е сигурен, че причината е в редовното попадане на мъжкото семе в женския организъм – точно то гарантирало защита срещу гадене, понеже организмът се опитвал да отхвърли семето, което го е оплодило. Сиреч бременните жени бързо трябва да се заемат с орален секс, за да си изработят своеобразен имунитет. Малко странно звучи, но и психологът признава, че това е само теория, която изисква многобройни изпитания. Сутрин. Орално.

Сексът лекува главоболие

Къде бяха забележителните американски учени, когато злите и бездушни жени сецваха мъжете си с дежурната фраза „остави ме, боли ме глава”? Ако ги бяха светнали по-рано за чудотворните свойства на секса, биха излекували много женски глави. Или поне така смята Винсент Мартин, поредният учен, който е готов да прави най-безумни експерименти, за да опровергае най-закостенелите стереотипи.

Мартин доказал, че повишаващото се по време на секс ниво на серотонин въздейства на пътищата на нервната система, увеличава тяхната проходимост и премахва главоболието. Разбира се, едва ли има смисъл да се твърди, че сексът е средство срещу всяко главоболие. И все пак ако това забележително лекарство не подейства, едва ли втори път ще успеете да склоните нежната половинка на подобен експеримент. Нищо не пречи обаче да се опита. Във всеки случай сексът е доста по-приятен от гълтането на разни аналгини и ибупрофени. А и да не ви мине главата, поне ще получите удоволствие. Добре де, поне един от двамата ще получи такова.

Гъделичкането на глезените –
еквивалент на сексуално удоволствие

Изглежда, че двусмисленото предложение за насапунисване на гърба следва да се замени с нещо още по-нееднозначно – за почесване по глезените. Защо не, след като според същите неуморни американски учени тактилните усещания, които получава човек от галенето на глезените (естествено този, на когото му ги галят), са сравними с удоволствието, получавано при оргазъм. Не бързайте да въртите пръст в слепоочието си – не познавате глезените на доброволците, които участвали в изследването, потвърдило тази теория.

Според британското медицинско издание British Journal of Dermatology участниците в експеримента упорито си излъсквали взаимно гърбовете, пъповете и глезените, опитвайки се да стигнат до оргазъм (или поне до приятни усещания). Преди това тези хора с мазохистично усърдие се гъделичкали един друг с разни растения. Както твърди проф. Франсис Макглоун, ако гърбът се смята за най-предпочитаното за чесане място, то глезените безспорно са най-приятното. И накрая съвет към жените: боли ви глава, а половинката жадува за секс. Почешете му глезените.

Мъжете мислят за ядене и пиене
толкова често, колкото и за секс

Хм… На пръв поглед си е така. Изглежда, в това твърдение са назовани практически всички позиции, които са неоспорим приоритет за голямо количество мъже. От друга страна, възниква риторичният въпрос – колко често мисли за секс мъжът всъщност? След многото статии, написани по тази тема, все още няма ясен отговор. И все пак някои публикации твърдят, че средностатистическият мъж мисли за секс на всеки седем секунди.

Според последно изследване обаче младите мъже в студентска възраст мислят за секс 18 пъти на ден, а момичетата – 10 пъти. Съгласете се, че това звучи по-правдоподобно, отколкото „на всеки седем секунди”. Колкото до яденето и пиенето, то броят на възникващите в главите на мъжете мисли за тези прости радости от живота е съизмерим с броя на мислите за секс. Впрочем има различни студенти. Далеч не на всички „мъченици на науката” им стигат силите да мислят за ядене и за секс – някои мислят само за ядене…

Дължината на пръстите сочи дължината на пениса

Какво да се прави – учените изследвали, изяснили, открили… И така, мъже, вдигнете дясната си ръка. Показалецът и безименният пръст с различни размери ли са? Тогава ви е провървяло, тъй като според някои експерти такива хора няма защо да се притесняват от размера на пениса си. А колкото по-малка е разликата между безименния и средния пръст, толкова повече шансове има предишното твърдение да е вярно.

Оказва се, че езикът на тялото може много да разкаже не само чрез очите и лицето, но и с ръцете и пръстите. Някои изследователи твърдят, че по ръцете на мъжете може да се определи достатъчно ли е било нивото на мъжките хормони още когато той е бил ембрион в матката на майка си. По ръцете може да се предскаже и вероятност от развитие на рак на простатата. Възможно е и да е така, но възниква един напълно обоснован въпрос – защо му е на нормалния мъж да гледа пръстите си, за да разбере дължината на собствения си член? Не е ли по-лесно да вземе сантиметъра?

Женският оргазъм – следствие на естествен подбор

Едва ли някой ще тръгне да оспорва твърдението, че оргазмът е еволюционен двигател на природата. Но през 1967 г. Дезмънд Морис излага своята спорна гледна точка в книгата Тhe Naked Ape („Голата маймуна”). Морис отделя особено място на женския оргазъм и издига предположение, според което целта му не е само в това да се поддържа в самките интерес към правенето на секс. Морис твърди, че другата задача на секса е да се измори жената, карайки я да остане по-дълго в хоризонтално положение (което вероятно дава повече гаранции за това, че ще настъпи оплождане).

Освен това Морис твърди, че трудността, с която много жени стигат до оргазъм, се явява фактически резултат на естествен подбор. Тоест най-нежните, внимателни, опитни и изобретателни мъже могат да накарат жената да изпита оргазъм. А това според Морис означава, че именно такива изявени мъже имат повече шансове да оставят потомство.

Вибраторите били използвани за лечение през XIX век

За какво са необходими вибраторите? В самия въпрос се съдържа и отговорът – вибраторите са необходими за секс. Впрочем тази необходимост не е толкова остра, тъй като повечето представителки на нежния пол минават и без това чудо на сексуалната индустрия.

Но според информация, получена от служители на т.нар. Музей на секса (има такъв, колкото и да е странно, но не в Амстердам, а в Ню Йорк), вибраторите първоначално са ползвани като устройства за терапевтично лечение на… женска истерия или бяс на матката, както още било наричано даденото явление. Така било през XIX век. Оргазмът, който получавала жената от доктора с помощта на вибратора, й помагал да се справи със симптомите на истерията.

Сексът в зряла възраст – като отлежало вино

Според изследване на американските специалисти от Националния институт по диабет, храносмилателни и бъбречни заболявания (National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases), приблизително 5% от 40-годишните мъже и около 15-25% от 65-годишните страдат от еректилна дисфункция. Такава е тъжната статистика.

Но според данните, базиращи се на запитвания на мъже над средната възраст, около 46% от мъжкото население над 50 години правят секс един път в седмицата. 85% от мъжете твърдят, че сексът в по-зряла възраст изглежда по-привлекателен от този на младини. Оттук, изглежда, идва и убеждението, че сексът, както и доброто вино, с възрастта става все по-хубав. Независимо от необходимостта да се приема виагра, за което признават 25% от запитаните мъже над 65 години.

Източник: oddee.com


Тагове:
Категории на статиите:
Еврика!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена