Съкровищата на тамплиерите

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

тамплиерите
Wikimedia Commons
Димитър Димитров

Бедните рицари на Христа и Храма на Соломон, по-познати като Тамплиери са един от най-известните ордени от Средновековието. Тяхната слава не идва само от храбростта им на бойното поле, но и от богатствата, които са натрупали по време на Кръстоносните походи. В крайна сметка точно тези богатства довеждат до упадъка на ордена.

Тамплиерите не били само храбри воини, но и сериозни финансисти. Един от двата ранга невоюващи мъже били фермерите. Те отговаряли за финансите и администрацията на ордена. Другият ранг е този на капеланите, които се занимавали с духовните нужди на рицарите.

Тамплиерите били под опеката на Църквата и затова богатите европейци ги снабдявали с пари, земя и бойци. В добавка на това, рицарите били освободени от всякакви данъци, включително и църковния десятък. По този начин Тамплиерите се превърнали една от най-богатите институции в Средновековието.

Смята се, че съкровището на рицарския орден не се състои само от материални ценности – Тамплиерите са събрали голям брой свещени реликви по време на Кръстоносните походи. Дори едно от обвиненията срещу тях е било, че са идолопоклонници и боготворят изображение на „човек с брада“…

Повече за съкровищата на Тамплиерите можете да научите в Древните.

Ancient Origins

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори