Вашият асцендент и неговата роля

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Асцендентът, или изгряващият знак (термините са равнозначни) е изключително важен елемент от вашия хороскоп. Асцендентът е знакът, който отразява външното ви поведение и в голяма степен определя как ви вижда околният свят. Той е нещо като дреха, маска, роля, която надявате, за да се представите в обществото.

Думата „външно” е ключово понятие към вашия изгряващ знак, тъй като той представлява външната страна на вашата личност. На съвременен език може да се каже, че това е вашият имидж. Много често се оказва, че Асцендентът отговаря за това какво вижда светът във вас преди всичко и какво е първото впечатление, което правите. Много астролози смятат, че изгряващият знак ви разкрива по-непосредствено от знака, в който е Слънцето. Асцендентът е сравняван с вратата на къщата, входа, чрез който посетителят трябва да влезе, за да види самото жилище.

Лицето, което показвате, обикновено е сплав от знаците, в които се намират Слънцето и Асцендентът ви. Това съчетание определя онова неповторимо впечатление, което правите на околните. Знакът на Луната е свързан с по-скрити аспекти от вашата същност. Нейното влияние е дълбоко, но околните по-скоро го усещат в характера ви, отколкото да го виждат на повърхността.

Тъй като Асцендентът е знакът, който изгрява на хоризонта по време на вашето раждане (оттук и терминът „изгряващ знак”), той отразява този момент, когато започва вашият самостоятелен път в този свят. Той характеризира взаимодействието ви с околните, индивидуалния ви стил на общуване. Ето защо часът на раждане е толкова важен, тъй като само по него може да се определи какъв е Асцендентът ви, а спрямо него планетите, освен че са разположени в даден зодиакален знак, вече се разпределят в домовете на хороскопа и астрологът получава възможност да разбере коя планета в коя сфера от живота ви оказва влияние.

Асцендентът е знакът на вашето Аз – самосъзнание, независимост, интереса ви към самите себе си. В много отношения изгряващият знак обозначава вашите цели, стремежи, сочи главната сфера на прилагане на творческите ви сили. Този знак влияе на външните ви характеристики и маниери. Това е вашата обърната към света „маска”. Както всяка маска, тя може да крие истинското лице, но по-често е част от от него. Това е лицето, което вие с най-голяма лекота и естественост демонстрирате пред околните.

Когато човек казва ,че е роден под определен знак, той има предвид знака на Слънцето (знакът, в който Слънцето се е намирало в момента на раждането му). Но астролозите, говорейки за знака, под който е роден човек, често имат предвид Асцендента. Линията на Асцендента (наричана от астролозите хоризонт), е главният компонент в рождената карта, тъй като другите параметри могат да бъдат изчислени според нейното положение. Без установяване на Асцендента интерпретацията на хороскопа е силно ограничена и той не може да се нарече натален, тоест отнасящ се към момента на раждането, и в такъв случай се нарича космограма.

А докато четете описанието на вашия изгряващ знак, имайте предвид, че той не е ваша непосредствена характеристика. Вие сте сплав от много компоненти, една от които е Асцендентът.

 

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори